Milovníci masa by se měli mít na pozoru, tento pokrm je totiž přesně dle jejich gusta. Mleté maso v kombinaci s brambory a rajčaty si prostě zamilujete.
Máte chuť na něco pořádného s masem? Nebo čekáte návštěvu a nevíte, co byste jim mohli v rychlosti nabídnout? Tento pokrm má hned několik výhod. Jedna je, že při jeho přípravě skoro nic nezašpiníte. Druhá, že je celkem rychle hotový a ani se moc nenadřete, zvládne ho prakticky každý. Tak co, jdete do toho?
Ingredience a postup přípravy pokrmu
Budete potřebovat:
- Tři střední rajčata
- Šest set gramů brambor
- Jednu střední cibuli (je jen na vás, jestli zvolíte obyčejnou či červenou)
- Pět set padesát gramů vepřového mletého masa
- Sto dvacet gramů sýru dle vašich preferencí
- Půl lžičky soli
- Jednu lžičku mleté papriky
- Dva až tři stroužky česneku
- Půl lžičky italských bylinek
- Mletý černý pepř na dochucení
- Mixér
- Mísu
- Nůž
- Zapékací mísu
Nejprve začněte přípravou cibule a česneku. Oboje začněte loupat a následně nakrájejte na menší kousky. Přichystejte si mixér, do kterého nakrájený česnek spolu s cibulí vhodíte a rozmixujete na drobné částečky. Přichystejte si větší mísu a vložte do ní mleté maso. Zároveň přidejte i nyní již rozmixovanou cibuli s česnekem, papriku, italské bylinky, sůl a pepř.
Není na tom nic těžkého
Jakmile budete mít všechny ingredience v míse, můžete začít maso ručně hníst, dokud se všechno do sebe nespojí. Jakmile to budete mít začněte z masa tvarovat karbanátky. Snažte se při tom, aby měly podobný tvar i velikost. Jakmile to budete mít, můžete se vrhnout na brambory. Omyjte je pod studenou vodou a oloupejte s pomocí škrabky.
Následně je nakrájejte na jeden centimetr silné plátky. Opět se snažte zachovat podobný tvar i velikost. Následně si vezměte zapékací mísu ve tvaru kruhu a postupně vkládejte karbanátky a bramborové plátky. Jakmile to budete mít, vezměte si rajčata, nakrájejte je na několik kousků a rozmixujte na pyré. Se směsí poté karbanátky a brambory polijte.
Troubu si předehřejte na 180 stupňů a zapékací mísu do ní vložte na cca 40 minut. Pár minut před koncem mísu vytáhněte a nastrouhejte si sýr. Obsah v míse jím zasypejte a nechejte vše dodělat v troubě, sýr se krásně rozteče a celý pokrm bude vypadat a chutnat ještě lépe. Nyní máte hotovo, podávat můžete například se zeleninovým salátem a nebo jenom tak. Dobrou chuť!