Brambory s mletým masem v troubě. S dresinkem ze zakysané smetany je to obzvláště chutné. Recept z jednoho pekáče

zapečené mleté maso se smetanou

Jídla, která se zapékají v troubě, spousta lidí vaří proto, že není složité je připravit. Díky tomuto receptu se naučíte naprosto skvělé brambory s mletým masem.

Spousta lidí to má v životě nastavené tak, že nechtějí trávit dlouhé hodiny v kuchyni přípravou jídla. Z tohoto důvodu proto volí zapečené recepty, jelikož jejich příprava často zabere jen pár minut. Následně již jen stačí jídlo v troubě hlídat, aby se nespálilo a mají hotovo. Tento recept je vhodný prakticky pro každého, i pro lidi, kteří neradi tráví čas v kuchyni.

Co budete potřebovat

  • 500 g brambor
  • 100 g tvrdého sýra
  • 500 g mletého masa
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 3 ks cibule
  • 1 balení zakysané smetany
  • 0,5 lžičky soli
  • rostlinný olej na vymazání mísy

Nejprve si připravte brambory

Veškeré brambory si oloupejte, opláchněte vodou a nakrájejte na plátky. Následně si oloupejte cibuli, kterou nakrájejte na jemné kousky. Vezměte si dostatečně vhodnou misku, vložte do ní mleté maso, přidejte k němu cibuli a osolte. Masovou směs poté důkladně promíchejte tak, aby se vám veškeré ingredience krásně spojily.

brambory zasypané tvrdým sýrem

Budete potřebovat zapékací mísu

Vše se společně bude péct v zapékací míse. Tuto mísu si tedy připravte, vymažte jí celou rostlinným olejem. Poté vyskládejte celou vrstvu nakrájených brambor, která bude vespod. Na tuto vrstvu brambor poté dejte mleté maso, jenž rovnoměrně rozprostřete tak, aby nikde nebyla vrstva masa vyšší. Na masovou směs poté dejte zbytek brambor, čímž uděláte poslední vrstvu. Nakonec vše jen rovnoměrně zalijte zakysanou smetanou a máte vše připraveno na pečení.

hotové zapečené maso se sýrem

Mísu dejte do trouby

Troubu si předehřejte na 200 °C, což můžete udělat ještě před začátkem přípravy surovin, abyste pak nemuseli čekat na rozehřátí. Následně mísu vložte do trouby a pečte přibližně 40 minut tak, aby byly brambory hotové. Během této doby si nastrouhejte tvrdý sýr, kterým poté jídlo zasypete, než jej vyjmete z trouby. Sýr se vám na vrchu během pár minut krásně rozpustí a v tuto chvíli již můžete servírovat. Tento jednoduchý recept zaručeně zachutná jak na oběd, tak i na večeři.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*