Královská snídaně: Nic jiného než tento receptu už o víkendech nedělám. Celá rodina to miluje!

Snídaně mohou být někdy i velmi kreativní. Stačí obyčejné omelety nebo palačinky nahradit jejich netradičně zpracovanou variací, jako jsou tyto uzlíky plněné bramborem a sýrem.

I když tyto zvláštní balíčky mohou vypadat na první pohled složitě, opak je pravdou. Jejich příprava je snadná a přitom velmi zábavná. Zpestřete své ranní vstávání s touto dobrotou, určitě vám zachutná a nestrávíte s její přípravou o mnoho více času než s klasickou omeletou. Stačí jen základní přísady, brambory, sýr a koření.

Ingredience

  • Hladká mouka – 1 hrnek
  • krupice – 2 lžíce
  • teplá voda – 3 hrnky
  • cukr – 2 lžíce
  • sůl – ½ lžičky
  • droždí – 20 g
  • brambory – 300 g
  • sýr – 100 g
  • máslo – 20 g
  • sůl, pepř, červená paprika, případně další koření, které máte rádi

Návod na přípravu

Mouku prosejte do mísy a smíchejte ji s cukrem, solí a krupicí. Přidejte rozdrobené droždí a vše zalijte teplou, ale nikoliv horkou vodou. Ponorným mixérem přísady promixujte dohladka. Nádobu zakryjte fólií či utěrkou a nechte v teple 1 hodinu kynout. Mezitím uvařte oloupané brambory v osolené vodě doměkka a rozdrťte ji na kaši. Přidejte k ní máslo, sůl, pepř, papriku a další koření či bylinky a promíchejte. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.

Vykynuté těsto lehce promíchejte. Na sporáku rozehřejte pánev lehce vymazanou olejem, odlijte na ni trochu těsta, aby vytvořilo tenkou placku a osmažte ji z jedné strany dozlatova, z druhé strany ji nechte jen zatáhnout. Takto napůl osmažte všechny placky.

Na stranu, kterou jste nesmažili, vložte lžíci bramborové kaše a posypejte ji strouhaným sýrem. Okraje přehněte k sobě a vytvořte trojúhelníkový balíček a dobře je zamačkejte. Balíčky pak vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a nechte je v troubě péct na teplotu 200 °C po dobu 10 až 15 minut.

Po dopečení by měly balíčky zůstat jemné a měkké a náplň uvnitř bude teplá a sýr tekutý. Balíčky ihned podávejte spolu s kopečkem zakysané smetany či jiné oblíbené studené omáčky a s trochou čerstvého zeleninového salátu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*