3 brambory, trochu zelí a žádné maso! Všechna tajemství elegantního zeleninového pekáče prozrazena

Není nic lepšího, než zkoušet nové pokrmy a rozšiřovat si tak obzory. Tyto brambory zapečené se zeleninou si zamilujete hlavně v momentě, kdy zjistíte, že vám došlo maso. 

Lahodná večeře, která se dá zároveň využít i jako oběd a pokud nejste velká rodina, tak vám vydrží třeba i na dva až tři dny. Nemluvě o tom, že všechny hezky zasytí. Jednou za čas je totiž dobré si dát trochu pauzu od masa a díky tomuto lahodnému pokrmu vám ani nebude chybět. S přípravou se navíc také moc nenadřete.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Cibule – 2 kusy
  • Olivový olej – 2 lžíce
  • Voda – 200 ml
  • Kmín – půl lžičky
  • Vejce – 2 kusy
  • Jogurt – 50 g
  • Kopr – půl svazku
  • Petrželka – půl svazku
  • Mrkev – 1 až 2 kusy
  • Brambory – 3 větší kusy
  • Bílé zelí – 500 g
  • Červená paprika – 1 kus
  • Plnotučné mléko – 100 ml
  • Škrob – 30 g
  • Mozzarella – 130 g
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Sůl – dle chuti

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Nachystejte si pánev, nalijte do ní rostlinný olej a rozpalte ho. Poté do ní dejte smažit cibulku. Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ji k cibulce, dohromady obojí smažte okolo 5 až 7 minut. Mezitím brambory oloupejte, omyjte od škrobu a nakrájejte je na menší kostičky. Ty dejte do pánve k mrkvi a cibuli.

Zalijte je vodou a vařte pod pokličkou okolo 7 až 9 minut. Mezitím nakrájejte zelí nadrobno a vymačkejte z něj šťávu. Po uplynulé době ho dejte také do pánve, vše spolu promíchejte a směs duste pod pokličkou ještě 2 až 3 minuty. Přidejte do směsi kmín, sůl a mletý černý pepř dle chuti. Promíchejte a opět pánev přikryjte pokličkou, vařte okolo 5 až 7 minut.

Lahodný oběd či vydatná večeře

Mezitím papriku zbavte jádřince a nakrájejte ji na kostičky, po uplynulé době ji samozřejmě přidejte do pánve, promíchejte a pod pokličkou vařte dalších 5 minut. Následně směs odeberte ze sporáku. V menší misce vyšlehejte vejce a smíchejte je s mlékem a jogurtem. Přidejte k nim bramborový škrob, sůl a promíchejte. Kopr a petrželku nasekejte nadrobno a obojí do směsi přimíchejte.

Zapékací formu vymažte olejem a dejte do ní zeleninu s brambory. Zalijte vše jogurtovou směsí a promíchejte. Mozzarellu nastrouhejte nahrubo a nasypejte ji navrch. Vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte směs péct okolo 40 minut. Lepší je, když ji na takových 30 minut necháte péct pod alobalem. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*