Mleté maso je skvělé v tom, že jej lze zpracovat mnoha způsoby. Pokud si jej chcete dát i vy, vyzkoušejte jej třeba zapečené v pita chlebu.
Pokud vám nevadí mleté maso, pravděpodobně jste si z něj vyzkoušeli už hodně pokrmů. Občas se mleté maso najde i v jídle, kde byste jej vůbec nečekali. To, že se dá zpracovat mnoha způsoby, je na mletém mase dobré. Jestliže byste si rádi udělali něco trochu netradičního a máte doma mleté vepřové maso, zkuste si například tento recept, ze kterého vznikne mleté maso zapečené v pita chlebu.
Suroviny, které budete potřebovat
Váš nákupní seznam, díky němuž budete shánět suroviny na tento recept, by měl obsahovat tyto potraviny:
- 400 g mleté maso
- 1 čajová lžička soli
- 3 ks cibule
- 1 ks rajče
- 1 ks vejce
- 1 ks mrkev
- 2 ks pita chléb
- 50 ml rostlinný olej
Příprava nezabere mnoho času
Jako první sáhněte po cibulích a všechny je oloupejte. Poté je nastrouhejte s pomocí struhadla najemno. Poté si vezměte větší misku a do ní dejte mleté maso. K masu následně přidejte i nastrouhanou cibuli. Do misky dejte také vejce, sůl a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny hezky spojily.
Začněte pracovat s pita chlebem
Nyní si vezměte pita chleba a namažte jej rostlinným olejem. Masovou náplň, kterou jste si připravili v misce, rozdělte na 2 poloviny a jednou polovinou potřete pita chleba. Poté si vezměte druhý pita chleba, přiložte ho na již namazaný první pita chleba a druhou polovinu masové směsi opět potřete na pita chleba. Nyní pita chleba s masovou náplní srolujte tak, aby vám vznikl váleček.
Nezapomeňte na zbytek surovin
Poté, co si uděláte z pita chlebu a masové směsi váleček, tak z válečku ukrojujte kousky, které by měly být asi 2 nebo 3 cm široké. Po nakrájení těchto kousků se můžete přesunout ke zbylým surovinám, které je potřeba také zpracovat. Vezměte si tedy zbytek cibule a nakrájejte ji na kostičky. Poté cibuli orestujte na pánvi s olejem a než se cibule osmaží, nastrouhejte si mrkev a následně ji přidejte do pánve k cibuli.
Vezměte si nyní rajčata a nakrájejte je na malé kousky. Po nakrájení je přidejte do pánve k ostatním surovinám a trochu osolte. Zeleninovou směs byste měli smažit asi 3 až 5 minut. Jakmile budete mít hotovo, zalijte zeleninu 100 ml vody a přidejte do pánve kousky pita chleba s mletým masem. Pánev přikryjte pokličkou a vše duste asi 30 minut. Hned poté máte hotovo.
Napište komentář