Zapomeňte na karbanátky a zkuste mleté maso plněné bramborami. Ohromí celou rodinu

Z mletého masa se dá vykouzlit ledasjaký chutný pokrm. Nejoblíbenější jsou karbanátky a sekaná, avšak s tímto pokrmem vnesete do svého kulinářského světa i trochu inovace. Výsledná chuť vás také určitě potěší. Kotletky z mletého masa jsou plněné bramborami. Skvěle tak nasytí jak celou rodinu, tak i přátele na návštěvě.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu pokrmu?

Před zahájením vaření si připravte tyto ingredience:

  • 500 gramů mletého masa (druh si vyberte dle chuti)
  • 500 gramů brambor
  • 1 až 2 kusy cibule
  • čerstvý kopr

Také budete potřebovat: 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, sůl, pepř, půl lžičky sušeného koriandru, 70 až 100 gramů tvrdého strouhaného sýra, šálek rajčatové omáčky.

Jak postupovat při přípravě mletých kotletek s bramborami?

Nejprve si omyjte brambory, dejte je do velkého hrnce se studenou vodou a trochou soli a přiveďte k varu. Až budou brambory měkké, plotnu vypněte a vodu slijte. Nechte vychladnout a po pár minutách je následně oloupejte. Ve středně velké míse smíchejte mleté maso, jemně nasekanou cibuli a strouhanku. Pak do směsi přisypte i nakrájený čerstvý kopr s vejcem a vytvořte homogenní hmotu. Nakonec ještě ochuťte solí, mletým pepřem a sušeným koriandrem a dobře promíchejte.

Tvoření kotletek a plnění bramborami

Z připravené masové směsi pak tvořte rukama kotletky, které plňte jednotlivými bramborami. Důkladně zabalte. Vytvoříte tak jakési masové vajíčko. Kotletky s bramborami uvnitř vyskládejte do zapékací misky, obložte zbylými vařenými bramborami, přelijte rajčatovou omáčkou a dejte péct do trouby asi na 20 až 30 minut při 180 stupních Celsia. Poté vyjměte a poklaďte na jednotlivé kotlety kousky tvrdého sýra. Dopékejte v troubě dalších deset minut. Podávejte teplé například se zakysanou smetanou, či jiným oblíbeným dipem. Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]