Příprava dortu nemusí být nijak náročná, to, co ale děsí i zkušené hospodyně, je krém. Objevili jsme recept, který zvládne každý a jehož výsledná chuť je přímo ohromující.
Dobrý krém je základem každého dortu. Slouží nejen k ochucení dortu, ale také k jeho zdobení a dokončení. Existuje mnoho druhů krémů, mohou být například máslové, šlehačkové, na bázi mascarpone nebo smetany. V našem jednoduchém receptu se kombinuje chuť másla a mléka a díky tomu vznikne nejen jedinečná konzistence, ale i chuť.
Ingredience potřebné na přípravu dortového krému:
- 250 mililitrů mléka
- 2 vejce
- 200 gramů cukru
- 30 gramů mouky
- 300 gramů másla
- vanilka
Příprava krok za krokem, snadno a rychle
Krémovou polevu připravíme velmi snadno, nemusíme se toho rozhodně bát. Vezmeme si hlubokou mísu, do které si nejprve vyklepneme vejce, přidáme cukr a hladkou mouku. Tuto směs nejprve promícháme pomocí lžíce nebo vařečky, následně ji přemístíme do hrnce a přidáme mléko. Na mírném plamenu směs postupně zahříváme, a to za stálého míchání.
Tento jemný dort se doslova rozpadá v ústech. Díky mému triku navíc vypadá jako z luxusní cukrárny
Od plotny neodcházíme, krém má tendenci se pálit
Je zapotřebí na hrnec neustále dohlížet, velmi snadno se nám totiž může stát, že se nám krém připálí k hrnci. Textura směsi postupně začne houstnout a měnit se na požadovanou krémovou konzistenci. Jakmile se tak stane, hrnec ze sporáku jednoduše sundáme a směs necháme vychladnout. Ve vedlejší misce si za pomoci metličky mezitím ušleháme máslo, které následně smícháme s vychladlou směsí. Nakonec vše dochutíme vanilkou.
Využití je široké, krém se nehodí jen na dorty
Takto připravený krém využijeme nejen při samotném pečení dortů jako náplň, ale také při závěrečném zdobení dortu. Pokud jej použijeme jako náplň, dodá našemu dortu nejen chuť, ale i vláčnost. Krém můžeme také rozetřít po celém povrchu dortu. Díky své konzistenci je vhodný ale také na povrchové zdobení, kterého dosáhneme pomocí speciálních zdobicích pytlíků.
Napište komentář