Babiččina detoxikační zeleninová polévka se sýrovými knedlíčky: Konečně mi prozradila recept z dob Rakouska-Uherska

Tuto zeleninovou polévku si zamilují dokonce i vaše děti, protože je velmi jemná, ale také moc chutná. Vyzkoušejte ji.

Pokud máte rádi polévky, rozhodně musíte vyzkoušet tuto zeleninovou. K ní si připravíte sýrové knedlíčky a uvidíte, že si pochutná celá vaše rodina. Nebudete potřebovat ani moc ingrediencí a její příprava je také docela jednoduchá. Zvládne ji tak připravit úplně každý. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to.

Co budete potřebovat

  • Brambory – 2-3 ks
  • Cibule – 1 ks
  • Mrkev – 1 ks
  • Sladká paprika – 1 ks
  • Řapíkatý celer – 1 ks
  • Rostlinný olej – 2 polévkové lžíce
  • Sůl, pepř – podle chuti
  • Tvrdý sýr – 80-100 g
  • Vejce – 1 ks
  • Máslo – 80 g
  • Mouka – 90-100 g
  • Nasekaná petržel, kopr – 1,5-2 polévkové lžíce

Opravdu jednoduchý recept

Nejprve si připravte knedlíky. Nastrouhejte si sýr na jemném struhadle, přidejte vejce a přidejte změklé máslo. Osolte, opepřete a rozmíchejte vidličkou do hladka. Přidejte mouku, nasekané bylinky a vypracujte těsto. To poté dejte na 30 minut do lednice. Poté těsto vyjměte a začněte z něj tvořit kuličky. Dejte je zpět do lednice.

Fotografie: Pexels

Do hrnce si nalijte vodu a do ní vložte brambory nakrájené na kostičky. Přiveďte k varu a vařte, dokud brambory nezměknou. Na pánvi si orestujte nakrájenou cibuli, celer a nastrouhanou mrkev. Přidejte ještě nakrájenou papriku a smažte přibližně 5 minut. Přidejte zeleninu do polévky a také do ní dejte knedlíčky. Zakryjte pokličkou a vařte asi 7 minut. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!