Tyto zelné karbanátky opravdu stojí za zkoušku. Jednou ochutnáte a ty klasické už chtít nebudete

Vyzkoušejte udělat na oběd tyto skvělé zelné karbanátky. Jsou jednoduché na přípravu a chuťově opravdu velmi dobré.

Opravdu není potřeba připravovat každý den masové obědy. Nejen, že při dnešních cenách se to opravdu nevyplatí, ale ono to ani není tak úplně zdravé. Proto je lepší někdy udělat nějakou alternativu, a to právě tyto zelné karbanátky jsou. Také vám jejich příprava nezabere moc času, takže jako takový rychlý oběd jsou úplně ideální.

Co budete potřebovat

K přípravě těchto karbanátek nebudete potřebovat moc ingrediencí a většinu z nich máte určitě doma. Tento pokrm vám nezabere moc času, takže se skvěle hodí, když se třeba později probudíte a chcete stihnout dobrý oběd. Potřebovat tedy budete:

  • 1 malé zelí
  • 1 cibule
  • 2 lžíce strouhanky
  • italské bylinky
  • paprika
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce mouky
  • vejce

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si zelí nastrouhejte na struhadle a poté ho dejte na asi 7 minut vařit. Vodu poté dobře slijte. Cibuli si očistěte a nakrájejte nadrobno. Na rozpáleném oleji ji restujte do úplného změknutí. Zelí smíchejte se strouhankou, kořením, moukou, cibulí a vejcem. Vytvarujte karbanátky a smažte je na rozpáleném oleji, dokud nejsou z obou stran pěkně opečené.

K tomuto skvělému pokrmu se hodí například vařené brambory, ale pokud to máte jen jako svačinku, nemusíte jako přílohu dělat vlastně vůbec nic. Také je k tomu skvělý nějaký dip, který si také můžete udělat sami doma. Třeba z bílého jogurtu a česneku. Fantazii se meze nekladou, takže záleží jen na vás. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]