Zkuste gnocchi trochu jinak. Zapečte je se šunkou a sýrem

Dnes jsou gnocchi známou pochoutkou vycházející z italské kuchyně. My se podíváme na jeden zajímavý netradiční recept. A to na zapečené gnocchi, kde nebude chybět šunka a také sýr. Až tento recept vyzkoušíte, tak vám garantujeme, že ho budete milovat. Jak pro jeho chuť, tak i pro jeho jednoduchou přípravu. Pokud hledáte tip na rychlý oběd nebo večeři, není nic lepšího.

Co budete potřebovat?

Aby se vám vše povedlo, jak má, je třeba si připravit nutné suroviny. Není jich nijak moc a jsou běžně dostupné. Základem jsou gnocchi, které dnes můžete koupit v klasickém balení. Když je máte, přidejte k nim další ingredience:

  • 150 g šunky
  • 20 dkg uzeného sýru
  • 20 dkg sýru eidam
  • 1 plechovku kukuřice
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíci másla
  • 500 ml mléka
  • 1 rajče

Noky je třeba uvařit

Jako první byste měli uvařit gnocchi. A to podle návodu na obalu. Vaší se stejně jako těstoviny v osolené vodě. A často poměrně krátce. Jakmile vyplavou na povrch, znamená to, že je můžete dále použít. A to tak, že je přecedíte a dáte do zapékací mísy.

Připravte zbývající ingredience

Nyní už stačí do mísy přidat všechny ostatní ingredience. A to tak, že nejprve svaříte smetanu s moukou a sýrem, díky čemuž vznikne lahodná sýrová omáčka. K té poté přidáte vejce a dodáte ostatní suroviny. Tedy nakrájenou šunku a také kukuřici. Na závěr zjemníte máslem a noky touto směsí zalijete.

Doplňte sýrem a rajčaty

Jakmile jsou gnocchi ponořené ve smetanové sýrové omáčce, vezměte druhý sýr, nastrouhejte ho a vše v důkladné vrstvě posypte. Potom nakrájejte také rajčata a těmi vršek dozdobte. Vše bude vypadat velmi chutně už na pohled.

Nyní do trouby

Poslední fáze přípravy je samozřejmě velmi jednoduchá. Váš výtvor už stačí jenom umístit do trouby. Tu předehřejte na 180 stupňů Celsia a pečte po dobu 45 minut. Když doba uplyne, vyndejte a servírujte. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]