Do hrnku nalila rajčatovou omáčku, naaranžovala těstoviny, přidala sýr a zapekla. Výsledek? Geniální! Opravdu neskutečné jídlo za pár minut

Když do hrnku naskládáte těstoviny, nalijete rajčatovou omáčku, přidáte sýr a vložíte do mikrovlnky, získáte naprosto geniální pokrm.

Zapečené těstoviny jsou jídlo, které je velmi jednoduché na přípravu, ale ne moc často vypadá pěkně na talíři. Zkrátka není vůbec jednoduché je hezky naaranžovat. Ale v tomto případě nebude žádný problém udělat hezky vypadající jídlo. Zejména z toho důvodu, že se dělá v hrnečku, takže ho nemusíte nijak složitě krájet.

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto pokrmu budete ještě potřebovat hrneček. Ideální je samozřejmě nějaká malá zapékací forma, ale s hrnečkem si také poradíte. Je to tak jednoduché, že to zvládne i malé dítě.

  • rajčatovou omáčku
  • čtvrt šálku strouhané mozzarelly
  • bazalku
  • 20 g vařených těstovin
  • lžičku parmazánu

Příprava krok za krokem

Nejprve si na dno hrnku dejte trošku rajčatové omáčky a mozzarelly. Přidejte bazalku, další omáčku a další mozzarellu. Kolem dokola naskládejte těstoviny tak těsně, jak to jen půjde. Nyní těstoviny přelijte další omáčkou a na závěr posypejte parmazánem. Dejte si předehřát troubu na 200 stupňů a poté tento hrneček vložte do trouby a pečte přibližně 20 minut. Samozřejmě, že to můžete udělat i v mikrovlnce, ale z trouby je to lepší.

Fotografie: Pexels

Jakmile bude jídlo hotové, vyndejte ho z trouby a postavte šálek na talíř dnem vzhůru. Opatrně, abyste se nepopálili. Potom už jen chvíli počkejte, aby veškerý sýr ztuhnul a máte hotovo. Toto jídlo můžete udělat, když vám například přijde návštěva a vy nebudete vědět, čím je pohostit. Nebo když najednou dostanete chuť na něco dobrého a nebude se vám chtít tvrdnout několik hodin v kuchyni. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*