Skvělá náhrada běžného chleba: Stačí smíchat brambory s moukou a z trouby vyndáte tuhle nádheru

příprava brambor a sýra

K vytvoření dokonalé náhrady za pečivo vám budou stačit pouze brambory. Opravdu to vyzkoušejte, protože to stojí za to.

Pokud jste plánovali udělat k jídlu něco, k čemu byste si chtěli dát pečivo, ale nemáte ho zrovna doma, nemusíte chodit do obchodu. Z obyčejných brambor si totiž můžete připravit náhradu, díky které vám pečivo nebude vůbec chybět. Je to velmi jednoduché a zvládne to i úplný začátečník. No, tak na nic nečekejte a vrhněte se na to. Nezabere vám to ani moc času, což je také velké plus.

Co budete potřebovat

Každý člověk má doma většinu času nějaké to pečivo. No ale někdy se zkrátka stane, že se člověk podívá do spíže a tam žádné pečivo neuvidí. A proto většinou běží do obchodu, aby nějaké koupil. Ale s tímto jednoduchým receptem si můžete připravit skvělou bramborovou náhradu. No, jen to vyzkoušejte. Budete potřebovat:

  • 150 – 200 g vařených brambor
  • 50 ml teplého mléka
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 7 g droždí
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • petržel
  • 250 g mouky

míchání metličkou v misce

Je to opravdu jednoduché

V osolené vodě si uvařte jeden neloupaný brambor. Po uvaření ho zalijte horkým mlékem a poté ho rozmačkejte na kaši. Přidejte 1 lžíci cukru a instantní droždí. Tyto ingredience pořádně promíchejte metličkou. Bramborovou hmotu osolte a zalijte rozpuštěným máslem. Rozklepněte 1 vejce a přidejte nasekanou petrželku. Vše znovu promíchejte. Prosejte ještě mouku a stěrkou zadělejte těsto.

bramborová pečená roláda se sýrem

Přikryjte utěrkou a nechte 1,5 hodiny v teple. Obdélníkovou zapékací misku si vymažte máslem. Těsto nalijte do formy a poté ho rozetřete po dně. Těsto poté nechte ještě asi půl hodiny kynout. Po této době udělejte rukama do těsta hlubší rýhy. Sýr nakrájejte na tenké plátky a vložte ho do předem vytvořených rýh. Dejte do trouby na 30 minut při teplotě 180 stupňů. No a po této době máte tuto náhradu pečiva hotovou. Přejeme vám dobrou chuť.

hotový pokrm

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]