Smažený sýr v toustovém chlebu plněný bramborovou kaší. 100x lepší než klasický smažák! Recept od mistra Hrušky

Vypadá to jako smažák, ale není to smažák. Tak docela. Toustový chléb je naplněný bramborovou kaší a strouhanou mozzarellou a klasicky smažený v trojobalu. Tajemství je v postupu.

Když rozkrojíte zlatavý trojhránek, vyteče z jeho útrob lavina sýra. Není to ale klasický český smažený sýr, ale dobrota o něco originálnější a o chlup složitější. Chlebové pirohy plněné bramborovou kaší a strouhaným sýrem nejsou nijak náročné na přípravu a suroviny jsou z těch nejlevnějších. Perfektně se přitom hodí jako křupavá dobrůtka pro posezení s přáteli či jen tak k televizi namísto brambůrků.

Ingredience na smažené chlebové pirohy s bramborem a sýrem

  • Brambory – 180 g
  • bílý toustový chléb – 8 plátků
  • strouhaná mozzarella – dle chuti
  • sůl a pepř – dle chuti
  • strouhanka a vajíčko na obalení
  • rostlinný olej na smažení

Návod na přípravu

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a nechte vychladnout a rozšťouchejte je na kaši s kouskem másla, solí, pepřem a s čímkoliv, na co jste zvyklí. Můžete přidat i zelené bylinky nebo jakékoliv koření či přísady, které máte v bramborové kaši rádi.

Z plátků toustového chleba odkrojte kůrky a válečkem každý plátek rozválejte na tenkou a roztáhlou čtvercovou placku, kterou lze přeložit do tvaru trojúhelníku. Celý povrch chlebové placky potřete bramborovou kaší a tu posypejte podle chuti strouhaným sýrem.

Naplněnou chlebovou placku přehněte do tvaru trojúhelníku a kraje zamačkejte s pomocí hrotů vidličky tak, aby držely pohromadě. Stejným způsobem zpracujte všechny plátky chleba, bramborovou kaši a sýr. Poté v misce rozšlehejte vejce, které můžete naředit kapkou mléka. Vedle do talíře nasypejte strouhanku a každý chlebový pirožek namočte nejprve do vajíčka a poté obalte ve strouhance.

Obalené chlebové pirohy nakonec položte do rozpáleného oleje v pánvi a každý pirožek na mírném až středním ohni smažte několik minut po obou stranách dozlatova. Po dosmažení nechte pirohy okapat od oleje na tácu vyloženém papírovými ubrousky a ihned podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*