Tento nepečený koláč s banány a máslem smíchaným s kakaem si podmanil celou rodinu: Pořádný dezert, jak má být!

Je jedno, jestli jste vy dostali chuť na něco sladkého a nebo vás o to třeba poprosily děti. Tak jako tak může být tento nepečený dezert vaší spásou v nouzi. 

Znáte ten pocit, když se vám nic nechce a nejraději byste jen sledovali oblíbený seriál s něčím sladkým k zakousnutí? Pokud ano, pak není nic lepšího, než si rychlostí blesku udělat nepečený dezert, který sníte jako nic. Na jeho přípravu ani nepotřebujete moc surovin a výsledek bude stát za to. Prakticky se na něm nedá nic pokazit.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Banány – 3 kusy
  • Cukr – 4 lžíce
  • Jogurt – 1 šálek
  • Hladká mouka – 120 g
  • Prášek do pečiva – 10 g
  • Máslo – 20 g
  • Vejce – 1 kus
  • Slunečnicový olej – 40 ml
  • Kakaový prášek – 1 a půl lžíce
  • Vanilkový cukr – 10 g

Nejprve se vrhněte na přípravu banánů. Oloupejte je a nakrájejte na tlustší kolečka. Nachystejte si hlubokou pánev, dejte ji na sporák a na mírném ohni v ní rozpusťte máslo. Přidejte 1 a půl lžíce cukru a za stálého míchání ho rozpusťte. Poté do pánve nasypejte nakrájené banány, rovnoměrně je rozprostřete a opékejte je ze všech stran. Vypněte sporák, banány nechejte v pánvi a mezitím se vrhněte na přípravu těsta.

Do hluboké mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim zbytek obyčejného cukru a celý vanilkový cukr. Přilijte do mísy jogurt, rostlinný olej a znovu důkladně promíchejte. Poté do ní prosejte mouku spolu s práškem do pečiva a kakaem. Vymíchejte směs metličkou do hladka, udělejte to pořádně, abyste v těstu neměli hrudky. Zapněte znovu sporák a rozehřejte banány s máslem v pánvi.

Rovnoměrně do ní nalijte těsto a rozetřete ho. Zakryjte pánev pokličkou a nechejte směs koláč na mírném ohni po dobu 15 až 20 minut. Jestli bude hotový poznáte s pomocí špejle. Zapíchněte ji do středu koláče a pokud ji vytáhnete suchou, můžete sporák vypnout. Po uplynulé době koláč ještě otočte, rychle ho provařte z druhé strany a můžete ho podávat. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*