Naprosto jednoduchý hrníčkový retro moučník z jižních Čech pobláznil Ameriku i Japonsko! Královská dobrota z levných ingrediencí

Pro ty, kteří neradi tráví v kuchyni dlouhé hodiny, bude tento dezert skvělou možností. Opravdu ho vyzkoušejte.

Jakmile jednou zkusíte udělat tento dezert, stane se vašim oblíbeným. Je totiž velmi jednoduchý a k jeho přípravě se používá kokosové mléko. Můžete si být jisti, že bude chutnat i celé vaší rodině. Krása tohoto dezertu je v tom, že nepotřebujete nic jiného než potraviny a osm kelímků. Žádné pečení ani zdlouhavé čekání. Tak co, zkusíte ho?

Co budete potřebovat

  • 1300 ml mléka
  • 240 g cukru
  • 70 g másla
  • 15 g kakaového prášku
  • 140 g pšeničné mouky
  • 5 g vanilkového cukru
  • 10 g škrobu
  • 90 g strouhaného kokosu

Jednoduchý a skvělý dezert

V hrnci si smíchejte 120 g mouky a 160 g cukru. Zalijte 1 litrem mléka a vše důkladně promíchejte metličkou. Výslednou směs dejte vařit na střední teplotu. Nepřestávejte míchat, dokud se nezačne vařit. Poté přidejte vanilkový cukr a 50 ml oleje. Pokračujte v míchání, dokud se máslo úplně nerozpustí. Odstraňte tuto mléčnou směs z ohně. Připravte si 8 šálků a každý namočte do teplé vody.

Dezert poté půjde snadno vyklopit, aniž by se lepil na stěny. Ještě horkou mléčnou směs nalijte do těchto šálků. Neplňte až po vrch, nechte mezeru 2 cm. Lehce protřepejte, aby se vše rovnoměrně rozložilo. Takto naplňte všechny šálky. Do kastrůlku si nasypte škrob, kakao, 1 polévkovou lžíci mouky a 3 polévkové lžíce cukru. Zalijte 300 ml mléka a důkladně promíchejte metličkou.

A je skoro hotovo

Tuto čokoládovou směs dejte na sporák a za míchání přidejte 20 g másla. Když je směs hladká a hustá, stáhněte ji z ohně. Výsledný čokoládový krém nalijte na mléčnou směs v hrncích. Horní část dezertu zarovnejte lžící předem namočenou v čisté vodě. Dejte přibližně na 1 hodinu do chladničky. Vyjměte dezert otočením šálku. Bohatě posypte strouhaným kokosem. No a máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*