Zapečené těstoviny se sýrem a lisovanou šunkou: Milovaný recept mého manžela, vždy mě žádá, abych je udělala

Zapečené těstoviny z jednoho pekáčku a z pár základních surovin mají hned několik výhod. Jednou z nich je příznivá cena, ale také rychlost, s jakou je připravíte. Jejich chuť je přitom mimořádná.

Všichni začátečníci na poli vaření i velmi zaneprázdnění lidé vezmou za vděk rychlým, snadným a chutným receptem na zapečené těstoviny se šunkou a sýrem. Nejenže vařením nestrávíte dlouhé hodiny, ale nakonec si moc pochutnáte. Stačí mít doma trochu sýra, cibule a bylinek, k tomu balíček těstovin a šunky a perfektní večeře je na světě.

Ingredience

  • Těstoviny – 300 g
  • šunka, šunkový salám nebo jiný druh uzeniny – 300 g
  • sýr – 200 g
  • jarní cibulka, popřípadě jiné zelené bylinky – dle chuti
  • mléko – 300 ml
  • vejce – 2 ks
  • voda – 300 ml
  • sůl a pepř – dle chuti
  • sádlo nebo rostlinný olej – na vymazání formy

Návod na přípravu

Těstoviny uvařte v mírně osolené vodě tak, aby zůstaly poněkud tvrdší na skus. Šunku nebo jinou uzeninu nakrájejte na kostičky či proužky a zelenou cibulku, případně další bylinky pokrájejte na malé kousky. Zapékací misku vymažte sádlem nebo rostlinným olejem a vsypte do ní uvařené těstoviny. Na ně nasypejte krájenou šunku a na ni jarní cibulku či jiné zelené bylinky.

Takto připravený pekáč zakryjte alobalem a vložte ho do trouby předehřáté na teplotu 180 °C a pečte těstoviny asi 20 minut. V samostatné misce vyšlehejte dvě vejce se solí a pepřem dohladka a nařeďte je vodou a mlékem. Vše důkladně prošlehejte a promíchejte a směs pak nalijte do mísy s těstovinami. Nastrouhejte sýr nahrubo a posypejte jím povrch těstovin v pekáčku.

Vraťte pekáč zakrytý alobalem zpátky do trouby a pokračujte v pečení dalších 20 minut. Nakonec sundejte z pekáče alobal a nechte těstoviny dopéct ještě dalších 5 až 10 minut, aby sýr získal krásně zlatavou barvu. Dopečené těstoviny se šunkou a sýrem naporcujte na kostky a s velkou chutí podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*