Takto chutný citronový krém jste pravděpodobně ještě nikdy neměli. Skvěle se hodí ke každému dezertu a přípravu zvládnete během několika minut.
Pokud jste příznivcem dobrých dezertů, ale dochází vám nápady, jak své výtvory obohatit, recept na tento citronový krém je pro vás jako stvořený. Nejenže jeho příprava zabere pouze několik minut, ale také není vůbec náročná, takže si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Je jemný, dostatečně hustý a hlavně tak akorát sladký, aby se hodil ke každému dezertu. Vrhněte se do toho!
Starodávná rostlina plná antioxidantů
Základem tohoto lahodného krému je jeho jednoduchost. K přípravě proto nebudete potřebovat mnoho ingrediencí a postačí vám vyhradit si na ní pouze několik minut vašeho drahocenného času. Výsledkem však bude lahodný doplněk, který neurazí žádného jedlíka a dodá každému dezertu nezapomenutelnou chuť. Citronové aroma jistě rozjasní vaše letní dny a posune vaše výtvory na novou úroveň. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience:
- 2 celé citrony
- 2 slepičí vejce
- 40 gramů másla
- 100 gramů cukru
- trošku vanilky (v případě potřeby)
Postup pro přípravu:
- Nejprve oloupejte citrony a vymačkejte z nich co nejvíce šťávy to půjde – část kůry přitom můžete nastrouhat na jemném struhadle a přidat ji do smetany, abyste získali intenzivnější chuť.
- Jakmile budete mít hotovo, citronovou šťávu smíchejte s cukrem, dokud se všechny krystalky úplně nerozpustí. Pokud si myslíte, že je cukru málo, klidně trošku přidejte.
- Nyní s oslazenou citronovou šťávou smíchejte rozšlehaná vejce a nově vzniklou směs přelijte do většího kastrůlku.
- Ten začněte zahřívat do doby, než tekutina začne bublat. Poté chvíli počkejte a jakmile začne krém tuhnout, přidejte do něj na kousky nakrájené máslo a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
- Hotový citronový už poté nechte akorát vychladnout, a poté jej můžete začít používat jako doplněk do všemožných dezertů nebo si jej vychutnat s čerstvým croissantem.
- Dobrou chuť!
Pokud vám v krému vadí nastrouhaná citronová kůra, můžete jej ještě před přelitím do pánve nechat 20 minut odstát a poté jej scedit. Díky tomu bude o ještě hladší a žádné miniaturní zbytečky vás nebudou otravovat.
Napište komentář