Už roky každou neděli dělám jedině tyto řezy s čokoládovým krémem a sušenkami. Recept bez pečení je – chutná dobrota!

Nejjednodušší, extrémně lahodný dort připravíte netradičním postupem z netradičních surovin. Během pár minut máte hotovo a pak už stačí jen ho nechat ztuhnout. Je to lahoda.

Nový recept na lahodný kakaový dort doslova obletěl internet a stal se hitem. Pokud jste ho ještě minuli, nabízíme vám přehledný postup krok za krokem, jak tento jednoduchý, rychlý a po všech stránkách báječný dort doma připravit. Stačí vám k tomu miska, něco na míchání, forma, hrnec a šest ingrediencí.

Ingredience

  • Sušené mléko – 500 g
  • kakaový prášek – 5 lžic
  • změklé máslo – 250 g
  • voda – 250 ml
  • cukr – 6 lžic
  • kakaové nebo karamelové sušenky – 4 až 5 balíčků
  • karamelová nebo jiná oblíbená poleva

Návod na přípravu

Do mísy nasypejte sušené mléko a kakaový prášek a promíchejte obojí do homogenní směsi. Přidejte změklé máslo a promíchejte do hladké krémovité směsi. V kastrůlku přiveďte k varu čtvrt litru vody a když začne vřít, přisypejte do ní cukr. Bez ustání míchejte, dokud se cukr nerozpustí a voda se neodpaří natolik, abyste získali houstnoucí sirup.

Hrnec s cukrovým sirupem odstavte ze sporáku a nechte směs vychladnout. Vychlazený sirup přilijte do mísy s máslovou směsí a energicky a bez ustání míchejte, dokud nevytvoříte hladkou, soudržnou a hustou, krémovitou směs.

Vhodnou formu vyložte několika vrstvami přilnavé fólie a dno pokryjte vrstvou sušenek tak, aby vytvořily souvislou plochu bez mezer. Na sušenky rozetřete trochu krému tak, abyste vytvořili asi půl centimetru silnou vrstvu a na tu opět rozmístěte sušenky. Takto střídejte vrstvy, dokud vám nedojdou suroviny. Poslední vrstvu by měl tvořit krém.

Připravte si karamelovou, nebo jinou oblíbenou polevu a zalijte s ní poslední čokoládovou vrstvu dortu. Polevu uhlaďte do roviny a případně ji ozdobte podle své fantazie. Hotový dort vložte do lednice alespoň na 4 až 6 hodin, nejlépe však přes noc, aby se sušenky natáhly vlhkostí a změkly, celý dort se uležel a krémové vrstvy náležitě ztuhly. Hotový dort nakrájejte a s velkou chutí podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*