Od doby, co znám recept na tyto 10minutové sýrové placky z kefírového těsta, už těžké a mastné bramboráky nedělám

Originální sýrové placky z kefírového těsta jsou rychlé a snadné. Za minimální úsilí při jejich přípravě získáte výsledek s maximem chuti a spoustou vitaminů.

Pokud rádi začínáte den s chutnou, sytou a výživnou snídaní, možná se, stejně jako my, někdy dostanete do patové situace. Staré recepty jsou už okoukané a nové jsou v nedohlednu. Přesně pro tuto situaci jsou tu originální placky z kefírového těsta, které jsou plné chutného sýra a čerstvých bylinek. Navíc si je můžete připravit předem a ráno je už jenom ohřát v pánvi nebo v mikrovlnné troubě, což ušetří drahocenný čas i námahu.

Ingredience

  • Kefír – 300 ml
  • vejce – 1 ks
  • libovolný strouhaný sýr – 150 g
  • sůl – dle chuti
  • jedlá soda – ½ lžičky
  • cukr – 1 lžička
  • hladká mouka – 150 g
  • čerstvý kopr a jarní cibulka – 1 hrst

Návod na přípravu

Z výše uvedeného množství surovin připravíte chutnou snídani až pro 4 osoby, ale, pokud je vás méně, můžete si je uložit na další dny. Snadno se totiž skladují i ohřívají a hodí se i jako svačina na cesty, do školy či do práce.

Sýr nastrouhejte nahrubo, jarní cibulku a kopr nasekejte na drobné kousky. Obojí smíchejte v hlubší misce. Vyklepněte vajíčko, rozšlehejte ho, přidejte lžičku cukru a podle chuti osolte. Přilijte k němu kefír a obojí důkladně promíchejte.

Do vzniklé směsi prosejte hladkou mouku s jedlou sodou a důkladně ji zapracujte. Vzniklé těstíčko smíchejte se strouhaným sýrem a nasekanými zelenými bylinkami. Pokud chcete, můžete do těsta přidat i další koření či sušené bylinky, jako je provensálské či italské bylinky, kurkuma a další.

Na sporáku rozehřejte velkou pánev se silným dnem a trochou rostlinného oleje. Odeberte z misky trochu těsta, rozprostřete ho po celé ploše pánve a osmažte ho na mírném ohni po obou stranách dozlatova. Stejným způsobem pak zpracujte i zbytek těsta. Před podáváním rozkrájejte placky na porce a doplňte je zakysanou smetanou či jakoukoliv jinou studenou omáčkou, případně je doplňte o zeleninový salát nebo šunku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*