Každý den by měl začínat pořádnou snídaní, což se vám s tímto domácím pečivem rozhodně podaří. Na to prodávané z pekárny si už ani nevzpomenete.
Lahodné pečivo, jako je toto, jste ještě dozajisté nejedli. Dělá se z domácího těsta, tudíž máte naprostou jistotu kvality a víte o všem, co jste do něj dali. Oproti tomu kupovanému pečivu vyjde mnohonásobně lépe a jeho struktura vás dostane do kolen. Využít ho můžete na tu nejlepší sladkou snídani, ale rozhodně se bude hodit i jako chutná svačinka do školy či jako pohoštění na různé rodinné oslavy. Jeho příprava není vůbec nijak náročná, jen to chce trochu času.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
- Máslo – 250 g
- Cukr krystal – 80 g
- Vejce – 3 kusy
- Sůl – špetka
- Vanilkový cukr – dle chuti
- Sušené droždí – 1 sáček
- Voda – 80 ml
- Hladká mouka – 550 g
Postup přípravy
Nachystejte si mísu a nalijte do ní teplou vodu, přidejte k ní trochu cukru, droždí a vše důkladně promíchejte. Změklé máslo dejte do jiné mísy a vyšlehejte ho spolu se solí a cukrem do nadýchané směsi. Přidávejte do těsto vejce jedno po druhém a vše postupně zašlehávejte. Nakonec přidejte vodu s droždí a vše finálně prošlehejte.
Hladkou mouku prosejte a postupně ji přidejte do vznikajícího těsta, nyní ho už ručně hněťte. Vyválejte těsto na pomoučněné ploše do tloušťky 55 mm a nakrájejte ho na libovolné kousky. Ty dejte na plech pokrytý pečicím papírem a posypejte je cukrem, následně je dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Poté je pečte cca 15 až 20 minut dozlatova. Dobrou chuť!
Napište komentář