Připravte si doma skvělou třešňovou marmeládu. Je velmi jednoduchá na přípravu a především je moc dobrá. Vyzkoušejte ji.
Asi každý si pamatuje na to, jak jeho babička připravovala marmelády z různých druhů ovoce. Nejčastěji to byly jahody, rybíz nebo meruňky. Ale ten, kdo ochutnal, tak moc dobře ví, že třešňová marmeláda je také velmi skvělá. A vy si ji teď můžete připravit z pohodlí vašeho domova. Je totiž velmi jednoduchá na přípravu a chuťově se jí nevyrovná žádná kupovaná.
Co budete potřebovat
Aby byl třešňový džem co nejchutnější, je třeba vybrat tmavé a zralé třešně. Pokud zrovna nemáte zavařovací sklenice, můžete si dát třešně zamrazit a udělat marmeládu někdy jindy. Tato marmeláda se skvěle hodí k palačinkám nebo třeba vaflím. Rozhodně ji vyzkoušejte, nebudete litovat. Potřebovat tedy budete:
- 3 kg sladkých třešní
- 6 lžiček škrobu
- 500 g cukru
- 1 citron
Je to vážně velmi jednoduché
Nejprve si třešně pořádně omyjte a také je zbavte pecek. Posypte je cukrem a nechte aspoň 2 hodiny v klidu. Třešně totiž krásně pustí šťávu. Oddělte sklenici šťávy a v ní rozpusťte škrob. Hrnec s třešněmi dejte na oheň, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, aby třešně změkly. Nyní do hrnce nalijte šťávu z citronu a pořádně promíchejte.
Tekutinu se škrobem pomalu nalévejte do hrnce. Nyní vařte ještě pár minut, marmeláda by vám měla krásně zhoustnout. Horký džem dejte do sklenic a každou z nich pevně uzavřete víčkem. Nechte zcela vychladnout a poté uložte na nějaké tmavé místo. A máte hotovo. Z tohoto množství třešní budete mít až 8 sklenic marmelády. Přejeme vám dobrou chuť.
Napište komentář