Tuto domácí zmrzlinu z třešní a kondenzovaného mléka musíte ochutnat! Je tak dobrá, že už žádnou jinou toto léto chtít jíst nebudete

Pokud si myslíte, že připravit si zmrzlinu je složité, tak vyzkoušejte tento recept. Už nebudete dělat žádnou jinou.

Teploty venku jsou nyní opravdu vysoké a někdy je dokonce lepší nevycházet z domu, protože venku se to nedá vydržet. A když už třeba někam na výlet nebo jen na zahradu, tak se zmrzlinou a s ledově vychlazeným pitím. A takovou zmrzlinu si dokonce můžete připravit i sami doma. Budete potřebovat pouze 3 ingredience a hotová bude za pár minut. Tak co, vyzkoušíte ji?

Co budete potřebovat

  • 340 g třešní
  • 480 ml smetany ke šlehání
  • 400 g slazeného kondenzovaného mléka

Zmrzlina za pár minut hotová

Samozřejmě, že nejlepší bude, když si třešně natrháte ze stromu, ty jsou totiž nejlepší a nejsladší. Ale ne každý má tu možnost, takže bohužel někdy zkrátka musí jít do obchodu a třešně si koupit. I když jsou někdy velmi drahé. Za tuto zmrzlinu to ale rozhodně stojí, je totiž opravdu moc dobrá a osvěžující. Samozřejmě, že můžete sáhnout po jiném ovoci, než po třešních, ale s nimi je to nejlepší.

Třešně si nejprve vypeckujte a poté je všechny dejte do mixéru. Mixujte až do té doby, než získáte jemnou kaši bez jakýchkoliv hrudek. Smetanu ke šlehání si nalijte do misky a pořádně ji vyšlehejte. Poté k ní přidejte kondenzované mléko a opět promíchejte, aby se obě tyto suroviny propojily. Jakmile to budete mít hotové, přidejte do této směsi ještě rozmixované třešně a opět zamíchejte.

A máte hotovo

Výslednou směs si přelijte do misky nebo formy, která se může dát do mrazáku. Stěrkou a nebo vařečkou důkladně urovnejte a misku zakryjte potravinářskou fólií. Misku se zmrzlinou nyní dejte aspoň na 6 hodin do mrazáku, ideální bude, když ji budete dělat večer a necháte ji v mrazáku přes noc. No a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*