Ruská zmrzlina alá Crème brûlée s kondenzovaným mlékem: Potřebujete jen 5 minut času a 2 další ingredience

Jakmile ochutnáte tuto domácí zmrzlinu, už ji nikdy nebudete chodit kupovat do obchodu. Je totiž opravdu velice dobrá.

Pokud vy i vaše děti milujete zmrzlinu, určitě musíte vyzkoušet tento recept na domácí zmrzlinu, která chutná ještě lépe, než ta kupovaná. Jakmile jí někdo ochutná, nebude vám chtít věřit, že jste ji dělali sami. Silná vrstva lahodného krému mezi dvěma tenkými a křupavými oplatkami. No, zní to jako delikatesa. A skutečně je to tak.

Co budete potřebovat

K výrobě této zmrzliny není potřeba moc ingrediencí, ale je velmi důležité myslet na to, že všechny musí být vychlazené. Budete tedy potřebovat:

  • 500 g šlehačky, nejméně 33%
  • 180 ml vařeného kondenzovaného mléka
  • 2 oplatky

Nic na tom není

Nejprve si nalijte šlehačku do hluboké mísy a mějte na paměti, že během mixování zdvojnásobí svůj objem. Takže zvolte větší mísu. Vezměte mixér a šlehejte na tu nejvyšší rychlost. Šlehačka by měla být nadýchaná a dobře držet tvar. Poté ke šlehačce přidejte kondenzované mléko. Ingredience pečlivě smíchejte pomocí mixéru, měla by vzniknout úplně hladká hmota. Nemělo by to ale trvat déle než minutu.

Zmrzlinovou směs už máte hotovou, jediné, co je třeba, je dát ji do mrazáku. Vezměte si nějakou formu a její stěny potřete trochou oleje a překryjte pečicím papírem. Nyní vezměte jeden plát oplatky ve tvaru formy, kterou používáte a položte jej na dno formy. Poté na něj nalijte vaši zmrzlinovou směs a rovnoměrně rozetřete. Nahoru poté položte druhý plát. Formu dejte do mrazáku přibližně na 4–5 hodin.

A máte hotovo

Teď přichází ta nejtěžší část – vydržet, než zmrzlina ztuhne. Je totiž úplně jasné, že na ni budete mít opravdu velkou chuť. Až bude čas, tak ji vyjměte z mrazáku a zmrzlinu vyndejte z formy. Zmrzlinu si naporcujte a můžete začít vychutnávat. Uvidíte, že lepší zmrzlinu jste ještě nikdy nejedli. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*