Ruská zmrzlina dle tradičního receptu: Smíchejte jen 350 ml kondenzovaného mléka a 500 ml smetany ke šlehání! S tou kupovanou se vůbec nedá srovnat — naprosto jiná chuť!

Tradiční ruskou zmrzlinu si pamatuje mnoho lidí jako jednu z těch nejlepších sladkostí. A co teprve, když si ji uděláte poctivě doma z těch nejlepších surovin. 

Máte chuť na tradiční ruskou zmrzlinu, ale ty z obchodu již nejsou to, co bývaly? To nemusí být vůbec žádnou překážkou. Jakmile si totiž tuto pochoutku uděláte doma, budete mít jistotu, že vše, co do ní dáte, bude kvalitní a dobré. Proto se toho rozhodně nebojte a rovnou se na to zkuste vrhnout, nebudete litovat a potěšíte i své blízké, až jim zmrzlinu naservírujete.

Ingredience a postup přípravy zmrzliny

Budete potřebovat:

  • 500 ml 30% tekuté smetany ke šlehání
  • 350 ml kondenzovaného mléka
  • 2 velké kulaté neapolské oplatky
  • Šlehač
  • Větší mísu
  • Kulatou formu na dort, jež bude velikostně shodná s oplatky
  • Tác

Výhoda tohoto receptu je, že je nehorázně jednoduchý a rozhodně jej zvládne kdokoliv, pokud jste tedy doteď měli obavy, že přeci nezvládnete vytvořit zmrzlinu, zahoďte je a běžte do toho. Zároveň vás recept ani nebude stát moc peněz, pokud se vám tedy nějakým zázrakem přeci jen nepovede, nezoufejte.

Rychlý a chutný recept budete milovat

Nejprve si vezměte větší mísu a postupně do ní nalijte smetanu ke šlehání. Vezměte si elektrický šlehač a začněte smetanu postupně vyšlehávat, nejprve začněte na velkých otáčkách a postupně je odebírejte, jakmile se smetana začne formovat do hustější podoby. Přesně v tom momentě můžete začít do mísy přilévat i kondenzované mléko. Dívejte ovšem pozor na to, abyste jej tam nevylili naráz, šlehalo by se vám o to hůř.

Jakmile budete mít smetanu zpracovanou s kondenzovaným mlékem, vznikne vám hustá pěna, kterou na chvíli odložte. Pokud nevlastníte elektrický šlehač, není to vůbec žádný problém. Jednoduše můžete použít metličku, počítejte ale s tím, že se kvůli tomu celý proces prodlouží a bude náročnější i fyzicky. Nyní si vezměte dortovou formu a jeden neapolský oplatek. Musí mít shodnou velikost, protože oplatek vložíte na dno formy a nesmí být moc velký, ani moc malý, zmrzlina by se poté nepovedla.

Oplatek zalijte celou směsí ze šlehačky a mléka a nahoře zarovnejte nejlépe stěrkou, vystačíte si ovšem i s obyčejnou polévkovou lžicí. Na vrch směs „zaplácněte“ druhým oplatkem a naplněnou formu přemístěte do mrazáku. Počkejte alespoň několik hodin, než zmrzlina zatvrdne, nejlepší je ji tam nechat přes noc. PO vytažení můžete okamžitě podávat s čímkoliv budete chtít. Dobrou chuť!