Tento univerzální krém využijete do jakéhokoliv dortu či dezertu: Skvěle se s ním pracuje a jeho nadýchanost vás dostane do kolen

Potěšte své chuťové pohárky nějakým tím dezertem a rovnou si ho okořeňte i chutným a nadýchaným krémem, na který budete dlouho a s láskou vzpomínat. 

Tento vynikající krém vás zachrání v momentě, kdy si chcete upéct rychlý dort či dezert. Hodí se totiž ke všemu a vždy vám zachutná, jeho zmrzlinové chuti se prostě nedá odolat. Pokud tedy chystáte náročnou oslavu a víte, že s ní budete mít mnoho starostí, pak vsaďte na tento univerzální krém a budete mít o starost méně. Vaši blízcí ho dozajisté také ocení, jelikož dodá každému dezertu ten správný šmrnc. Většinu ingrediencí na něj potřebných máte dozajisté doma.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Smetana ke šlehání – 1 000 ml
  • Cukr krystal – 400 g
  • Citronová kůra- dle potřeby
  • Vejce – 4 kusy
  • Hladká mouka – 6 lžic
  • Máslo – 500 g
  • Vanilkový cukr – 5 g

Nachystejte si větší mísu, ve které budete krém tvořit. Nalijte do ní veškerou smetanu ke šlehání a přidejte k ní rozklepnutá vejce. Dále do směsi dodejte i citronovou kůru. Ještě předtím, než ji ovšem nastrouháte, se ujistěte, že citrony, které používáte, budou dostatečně čisté. Nejlepší je koupené citrony dát do misky s vodou a přisypat i trochu jedlé sody.

Citrony se ve vodě odleží a pak je jen houbičkou očistíte. Následně je tedy nastrouhejte a vzniklou kůru dejte do krému, strouhejte jen žlutou část, ta bílá je totiž hořká. Dodejte do mísy i cukr krystal, hladkou mouku a nakonec i vanilkový cukr. Vše důkladně prošlehejte metličkou či elektrickým šlehačem, dokud nezískáte dokonale hladké těsto.

Dejte vzniklou směs do parní lázně a za stálého míchání ji ohřívejte. Pokračujte v tomto procesu, dokud nezískáte hustý krém. Poté si vezměte elektrický šlehač a do jiné mísy dejte máslo. Začněte ho šlehat a během toho do něj postupně zašlehávejte více a více krému, dokud ho nezašleháte kompletně všechen. Následně máte hotovo a můžete krém použít k čemu jen budete chtít.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*