Mleté maso jinak, vyzkoušejte netradiční masové sushi

Mleté maso slibuje vždycky rychlou večeři. Smíchat se dá téměř s čímkoli a výsledkem je chutná večeře nebo oběd. Takové mleté maso je vhodné k těstovinám, bramborám i rýži. Připravit si z něj můžete rolády, karbanátky, burgery nebo i omáčky. To je důvod, proč je mleté maso tak oblíbené. Nejvyšší kvality mletého masa dosáhnete tak, když si je doma namelete sami – na druhou stranu, u řezníka je to také velice jednoduché.

Je těžké tomu odolat

Pečené mleté maso nám navodí vidinu sekané. Ano, je to nejčastější způsob, jakým se mleté maso u nás používá. A když je taková sekaná dobře udělaná, je velice těžké jí odolat. Nejinak je tomu ale také s tímto naším receptem, který vyhoví i těm nejvybranějším jazýčkům. Roláda z mletého masa plněná sýrem je jednoduchý nápad – přesto nenapadne jen tak někoho. A je to naprosto famózní nápad.

Přizpůsobte recept svým potřebám

Vše, co budete potřebovat jsou následující ingredience:

  • mleté maso,
  • tvrdý sýr,
  • slanina na plátky,
  • cibule.

Množství jednotlivých surovin přizpůsobte svým chuťovým buňkám (například množstvím sýra) a také počtu strávníků. Také si připravte bambusovou podložku, která se používá při přípravě sushi. (Pokud ji nemáte, vystačíte si například se sáčkem, s jehož pomocí se vám podaří masovou roládu také připravit – bude to ale o trochu náročnější.)

Příprava rolády

Vnější část rolády bude tvořit slanina. Její plátky tedy rozprostřete na bambusovou desku, plátek vedle plátky (mohou se zlehka nebo více překrývat – podle toho, jak vy chcete). Cibuli nakrájejte na jemno a smíchejte s mletým masem. Tuto směs pak naneste rovnoměrně na slaninu. Zbývá přidat sýr – ten si nakrájejte na špalíčky (jejich velikost opět ponecháme na vás, my jsme udělali tak centimetr silné špalíky) a ty naskládejte asi tak 2 cm od horního okraje masa. S pomocí bambusové podložky jednoduše srolujte do rolády.

Pečení rolády

Přeneste do pečící formy a pečte 30 minut na 180 stupňů. Poté můžete vyjmout a máte hotovo. Pochoutka, že ano?

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]