Tuto skvělou, krémovou a lahodnou makovou buchtu si jednoduše zamilujete. Hotová je během chvilky

Tato maková buchta vám nezabere moc času a k tomu je chuťově tak dobrá, že na stole nevydrží déle než pár chvil.

Pokud máte rádi mák, potom určitě vyhledáváte věci, ve kterém se nachází. A právě proto byste měli vyzkoušet tento jednoduchý recept na makovou buchtu. Je totiž velmi lahodná a také nádherně voní. A co je nejlepší? Je hotová během několika minut a zvládne ji naprosto každý. Je totiž vhodná i pro začátečníky. Tak na co ještě čekáte?

Co budete potřebovat

K přípravě této buchty nebudete potřebovat moc ingrediencí. Klíčovým je tu právě mák, díky kterému má buchta tuto specifickou chuť. A díky vyšlehaným bílkům bude buchta krásně nadýchaná a lahodná. Potřebovat tedy budete pouze:

  • 5 vajec
  • 125 g cukru
  • 100 g mouky
  • 100 g máku
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 500 ml mléka
  • 1 špetka soli

Příprava je velmi rychlá

Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Žloutky si smíchejte s cukrem, poté k nim přidejte rozpuštěné máslo. Přidejte také mouku, mák a mléko. Poté důkladně promíchejte. Z bílků a špetky soli si vymíchejte tuhý sníh. Velmi opatrně zapracujte tento sníh do žloutkového těsta a důkladně zamíchejte. Nyní si plech vyložte pečicím papírem a nalijte do něj směs.

Plech vložte do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečte přibližně 60 minut. Po této době můžete vytáhnout z trouby. Ale velmi opatrně, ať se nepopálíte. Buchtu nyní nechte úplně vychladnout, což může chvíli trvat. Poté ji poprašte moučkovým cukrem a můžete začít porcovat. Tato buchta je naprosto skvělá například k odpolední kávě. Jakmile ji někdo ochutná, bude po vás chtít recept. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*