Smíchejte zakysanou smetanu s kondenzovaným mlékem a dejte směs do mrazáku

Pro milovníky domácí zmrzliny je tu skvělý recept, který nebude trvat moc dlouho na přípravu a do toho je velmi jednoduchý.

Dezert, který je chutnější než zmrzlina, se vyrábí vlastně jen ze zakysané smetany a kondenzovaného mléka. Jeho konečnou chuť ještě můžete změnit nějakou vámi zvolenou polevou, kterou na něj dáte. Vlastně tak můžete mít každý den jinou chuť tohoto dezertu, jen základ bude stále stejný. Tak co, vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

Asi všichni ví, co je potřeba k přípravě domácí zmrzliny. Tento recept se v klasickém receptu moc neliší, ale nějaké změny tam přece jen jsou. Pokud chcete mít více ovocnou chuť, tak přidejte ovoce čerstvé, třeba jahody a nebo maliny. Potřebovat tedy budete:

  • 100 gramů zakysané smetany
  • 60 gramů čokoládových lupínků
  • 120 gramů kondenzovaného mléka
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • balení sušeného ovoce

Je to opravdu snadné

Nejprve si do mísy dejte zakysanou smetanu, přidejte k ní kondenzované mléko a smetanu ke šlehání. Zapněte mixér a tuto směs míchejte na ty nejvyšší otáčky do hladka. Bude vám to trvat přibližně 2 minuty, takže je to opravdu velmi rychlé. Nyní přidejte vámi zvolené sušené ovoce. Pokud chcete, tak samozřejmě můžete přidat jakékoliv čerstvé ovoce a nebo, pokud nechcete ovocnou příchuť, tak žádné.

Ke směsi přidejte čokoládové lupínky a znovu pořádně promíchejte. Tuto výslednou směs dejte do nějaké plastové krabice, ideální bude například krabička od zmrzliny. Nebo také můžete použít obyčejné plastové kelímky na pití, ze kterých to poté můžete rovnou jíst. Pořádně uzavřete a můžete vložit do mrazáku. V mrazáku dezert nechte minimálně 3 hodiny, ale ideálně přes noc. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*