Už vás nenapadá, jaký krém si udělat? Zkuste krém z kondenzovaného mléka a citronové šťávy, může se jíst i jako dezert

Fotografie: Unsplash

Máte chuť na něco lehkého, svěžího a sladkého, ale nechce se vám nic zdlouhavě připravovat? Pak je tento recept ideálně přesně pro vás.

Kondenzované mléko patří k těm produktům, které mnoho lidi miluje již od dětství. Ten pocit, když si kondenzované mléko otevřete a začnete ho po lžičkách jíst, ten vám asi nemusím připomínat. Dnes ho však použijeme k přípravě neuvěřitelně lahodného a letního dezertu. Krém z kondenzovaného mléka a citronové šťávy si zcela jistě získá místo ve vašem srdci.

Opravdu budete potřebovat pouze 2 přísady

Může se vám zdát, že tato kombinace je poněkud neobvyklá. Ale sladká krémová chuť kondenzovaného mléka a svěží kyselost citronu jsou dohromady skvělým kombem. Navíc vám příprava krému nezabere víc než 15 minut. Rychlejší dezert asi nenajdete!

Fotografie: Unsplash

Tak a můžete začít vařit

Vezměte si citron, rozkrojte ho napůl a vymačkejte z obou půlek šťávu. Proceďte šťávu přes jemné sítko do středně velké skleněné mísy. Do mísy také nalejte plechovku kondenzovaného mléka. Směs začněte míchat mixérem a mixujte, dokud nebude konzistence úplně krémová. Pokud chcete tužší krém, dejte ho na 15 minut do chladničky.

Tento krém můžete použít například i do dortů

No a máte hotovo! Krém je připravený k použití. Podávejte tento krém v miskách a ozdobit ho můžete dle svých představ a chutí. My doporučujeme, abyste dno misky vysypali rozdrolenými sušenkami a na to pak pár lžic tohoto krému. Ozdobte nastrouhanou čokoládou, jahodami a mátou, nebo kouskem citronu. Mimochodem, tento krém je také ideální do dortů.

Fotografie: Unsplash

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]