Tato pomazánka z cukety hotová za pouhé 3 minuty je chutnější než máslo

Tuto skvělou pomazánku můžete jíst vlastně celý den, dokonce i k obědu. Je opravdu moc dobrá, mnohem lepší, než máslo.

Z cukety se dá udělat opravdu velké množství jídla, ale o této pomazánce jste ještě určitě neslyšeli. Je mnohem jemnější než máslo a chuťově dokonce lepší než kaviár. S touto pomazánkou se i z obyčejného chleba stane dokonalý pokrm. A nejlepší na tom je, že její příprava vám nezabere víc než 30 minut. To se docela hodí, především když jste například zaspali a nemáte čas na to, vychystávat nějakou složitou snídani.

Co budete potřebovat

  • 1 – 2 cukety
  • cibule
  • mrkev
  • bylinky dle chuti
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks taveného sýra
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej

Je to vážně rychlovka

Nejprve si nakrájejte veškerou zeleninu – cibuli nadrobno, cuketu a mrkev na malé kousky. Poté si na pánev dejte trochu oleje a rozehřejte ho. Nejprve na něm orestujte cibulku a poté přidejte i mrkev s cuketou. Míchejte a smažte na té nejvyšší teplotě, dokud se neodpaří veškerá voda. Poté ještě přidejte sůl a další různé koření, bylinky a prolisovaný česnek.

Klidně můžete přidat i více než 2 stroužky, záleží na tom, jak moc máte rádi pikantní jídla a pomazánky. Znovu promíchejte a poté zakryjte pokličkou. Pod ní tuto směs duste přibližně 5 minut. Nyní k zelenině přidejte ještě nasekanou jarní cibulku a tavený sýr. Vařte další 3 minuty, dokud se sýr úplně nerozpustí. Pánev dejte pryč ze sporáku a nechte pomazánku trochu vychladnout.

A máte hotovo

Jakmile bude pomazánka studenější, dejte ji ještě na chvíli do ledničky. Poté si vezměte už jen chléb a nebo na kolečka nakrájenou bagetu nebo rohlík, a pomazánkou je potřete. Na ni můžete nakrájet například rajčátka a nebo okurku, to už záleží jen na vás. No a skvělá snídaně nebo večeře je na světě. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*