Nejsilnější kuřecí vývar podle babské receptury staré přes 80 let: Detoxikuje celé tělo, dobře zasytí a krásně zahřeje

Fotografie: Pixabay

Blížící se podzim dává tušit, že ke změnám je třeba přistoupit i v jídelníčku. Nyní přijdou vhod syté a teplé pokrmy, které doplní energii a člověka prohřejí. Výborné jsou třeba masové vývary.

Na masový vývar se používá polévkové maso, které bývá horší kvality. Je pochopitelné, že pravá svíčková je na polévku škoda. Často kuchaři sáhnou po kuřecím mase, které nabízí plnohodnotné bílkoviny, menší obsah tuků a zásobu vitamínů a minerálů. Když polévku doplníte bramborami nebo těstovinami, získáte sytivý vývar, který můžete použít klidně i jako lehký oběd. Můžete si ho připravit podle následujícího receptu.

Co budete potřebovat na kuřecí vývar

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 bramboru
  • 1 cibuli
  • 1 menší mrkev
  • 1 menší celer
  • Bobkový list, pepř, sušené byliny, sůl
  • Asi 2 litry vody

Postup přípravy

  • Aby nebyla polévka příliš mastná, odstraňte z kuřecích stehen kůži. Teprve takto je dejte do osolené vody, do které přidáte bobkový list, několik kuliček pepře, cibuli, mrkev a celer.
  • Dejte stehna vařit. Během varu odstraňujte pěnu, která se tvoří na povrchu. Tímto získáte krásně čirý vývar.
  • Vařte asi 25 minut.
  • Mezitím, co se polévka vaří, tak si nachystejte bramboru, kterou oloupete a nakrájíte na malé kostičky.
  • Nyní přišel čas, abyste polévku přecedili. Vývar nalijte zpět do umytého hrnce a přidejte do něho nakrájené brambory.
Fotografie: Pixabay
  • Kuřecí maso vykostíte, mrkev můžete jemně nastrouhat nebo nakrájet na malé kostičky. Vše dáte do vývaru a necháte ještě povařit, aby změkly brambory.
  • Vývar můžete ochutit sušenými bylinami – celerovou nebo petrželovou natí, libečkem, pažitkou.
  • Jakmile jsou brambory uvařené, vložíte do vývaru těstoviny a povaříte je.
  • Nyní je polévka připravena k servírování. Protože obsahuje kusy masa a zároveň i masový vývar, společně s pečivem to bude lehká večeře nebo oběd.
František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*