Zeleninová zavařená směs na zimu: Univerzální recept šéfkuchaře Zdeňka, hodí se na cokoliv. Polévky promění na detoxikační grunt

Připravte si skvělou zeleninu, která se vám bude hodit na zimu. Udělat si z ní můžete například polévku a nebo omáčku.

Pokud se vám urodilo velké množství zeleniny a vy nevíte, co s ní udělat, vyzkoušejte si ji zavařit. Když to uděláte, nebudete v zimě muset žádnou kupovat a vždy budete moci sáhnout do spíže a ze zavařené zeleniny si udělat například polévku nebo nějakou omáčku. Opravdu to vyzkoušejte, budete spokojení.

Co budete potřebovat

  • 1 kg mrkve
  • 1 kg kořenové petržele
  • 500-600 g celeru
  • 1 kg pórku
  • 1 kg koblih
  • 1 kg kapie
  • 1 kg papriky
  • 1 kg čerstvé zelené petrželky
  • 150-200 g celerových listů
  • 300 g čerstvých vlašských ořechů
  • 25-30 g nejodizované soli

Je to velmi jednoduché

Nejprve si zeleninu očistěte a omyjte. Poté ji nakrájejte na kostičky. Vše dejte do velké mísy a poté přidejte sůl a dobře ručně promíchejte. Po asi 5 minutách zelenina pustí šťávu. A teď už jen vymyslet, jak tuto zeleninu skladovat. Existuje k tomu více než jedna metoda, takže si vyberte, která pro vás bude nejlepší.

Fotografie: Pexels

3 metody

  • První metoda – bez přidání soli naplňte touto směsí několik sáčků a dejte je do mrazáku.
  • Druhá metoda – po dobrém promíchání zeleniny ji nechte 2 hodiny stranou. Po 2 hodinách naplňte sterilizované sklenice. Sklenice dejte do vroucí vody asi na 50 minut.
  • Třetí metoda – naplňte sklenice zeleninou, do každé sklenice přidejte trochu soli a vinný list. Přiklopíme víkem a sklenice vložíme do spíže.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*