Nejchutnější domácí salát Olivier, díky kterému efektivně shodíte přebytečná kila. Je hotový do 5 minut

Salát v míse

Olivier salát, známý také jako ruský salát, má své kořeny na konci 19. století a byl původně vytvořen šéfkuchařem Lucienem Olivierem z moskevské restaurace.

Původní receptura tohoto salátu byla komplexní a obsahovala exkluzivní ingredience jako tetřevy, račí krky, kapary, okurky, brambory a další složky, se zálivkou z majonézy obohacené o hořčici a tajemné koření. Časem se originální recept Oliviera proměnil a zjednodušil, aby odpovídal dostupnosti surovin. V moderní verzi tohoto salátu najdeme vařenou klobásu, zelený hrášek, brambory, mrkev a vejce, vše spojené majonézou.

Ingredience potřebné na přípravu salátu Olivier:

  • 300 gramů ředkviček
  • 2 středně velké okurky
  • 3 středně velké brambory
  • svazek zelené cibule
  • 5 vajec
  • 300 gramů klobásy
  • majonéza
  • špetka soli

Zjednodušená verze proslulého salátu ohromí chutí

Vejce povaříme do pevné konzistence, zatímco brambory uvaříme do měkkosti. Jakmile se brambory a vejce ochladí, oloupeme je a spolu s ředkvičkami a okurkami je nakrájíme na drobné kostičky. Tyto ingredience poté spojíme v jedné velké misce. Přidáme k nim nasekanou zelenou cibulku pro chuť a aroma.

Vajíčková pomazánka

Zapomenutý recept z dob Československa: Tato domácí vaječná pomazánka je v naší rodině tradicí už roky

Uzenina je potřebná pro kompletnost chutí

Klobásu nakrájíme na malé kousky a rovněž ji vmícháme do salátu. Pro dokonalé dochucení salátu Olivier použijeme majonézu, lehce osolíme a vše pečlivě promícháme, aby se chutě spojily. Výsledkem je lehký a osvěžující salát, ideální pro letní dny strávené na zahradě.

Salát

Recept, který zaujme i náročné strávníky

Tento letní recept na salát Olivier přitáhne pozornost všech, kdo mají rádi saláty s čerstvou zeleninou, a stane se vítaným osvěžením k jakémukoli letnímu stolu. Pokud rádi improvizujeme, můžeme ingredience v salátu lehce obměnit a připravit si tak dokonalé letní osvěžení.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*