Měkká žebírka dušená v cibulové omáčce. Tak měkké masíčko jste snad ještě nejedli. Recept tety Heleny je hitem

Pokud chcete vaši rodinu potěšit nějakým opravdu skvělým jídlem, tak vyzkoušejte připravit tato žebírka v cibulové omáčce.

Vepřová žebra jsou sice velmi chutná, ale vyžadují docela velké množství času na přípravu. Ale na druhou stranu s nimi není moc práce. Žebra totiž stačí orestovat, přidat k nim pár surovin a poté maso dusit, dokud není dokonale měkké. V tomto případě se budou dusit déle než hodinu, ale budou křehká a šťavnatá. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

  • 1 kg vepřových žeber
  • sladká mletá paprika
  • 2 velké cibule
  • 2 bobkové listy
  • 4 zrnka nového koření
  • 150 g zakysané smetany 18%
  • 2 lžíce pšeničné mouky
  • řepkový olej na smažení
  • sůl, pepř

Je to opravdu snadné

Nejprve si žebra opláchněte, osušte a nakrájejte na kousky. Posypte je sladkou paprikou, osolte, opepřete a nechte 15 – 20 minut v klidu. Poté maso z každé strany opečte na pánvi a dejte ho do kastrůlku. Přidejte bobkové listy a nové koření, zalijte horkou vodou, aby bylo maso zcela pokryto, přikryjte a přiveďte k varu.

Fotografie: Pexels

Cibuli si oloupejte, nakrájejte a orestujte na oleji. Přidejte k masu a přikryté vařte přibližně hodinu a půl. Jakmile bude maso dokonale měkké, smíchejte smetanu s moukou a přidejte ji k žebírkám. Promíchejte, přiveďte k varu a dochuťte. Jako příloha se k tomuto masu skvěle hodí brambory na jakýkoliv způsob. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*