Na světě je tolik různých receptů na slaná a sladká jídla. Oblíbené jsou zejména plněné koláče naslano, které jsou výborných pohoštěním i pro hosty.
Tento zvláštní recept si určitě vyzkoušejte. Dáme ruku do ohně za to, že jste se s podobnou přípravou slaných koláčů ještě nesetkali. Za vyzkoušení rozhodně stojí už jen proto, že obsahuje samé chutné ingredience, se kterými hotový výrobek určitě pokazit nemůžete. Takže s chutí do toho. Náš podrobný postup vám přesně ukáže krok po kroku.
Co budete potřebovat na přípravu těsta
- 500 g polohrubé mouky
- 2 lžičky sušeného droždí
- 2 lžičky cukru
- 350 ml vody
- 1 lžička soli
- 50 g másla
- 2 lžíce mouky na droždí
Co budete potřebovat na přípravu náplně
- 100 g sýru (Eidam, Ementál, Gouda, Niva, Mozzarella)
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce majonézy
- svazek čerstvého kopru
Postup přípravy
- V teplé vodě v zadělávací míse rozpustíte dvě lžičky cukru se sušeným droždím, přidáte dvě lžíce mouky a dobře promícháte. Směs necháte v teple aspoň 15 minut odpočívat, aby se vytvořil kvásek.
- Ke kvásku přidáte mouku, sůl a změkčené máslo a budete propracovávat měkké hladké těsto.
- Mísu přikryjete utěrkou a dáte na teplé místo. Těsto by mělo kynout aspoň 1 hodinu.
- Mezitím si připravíte sýrovou nádivku. Sýr nastrouháte, promícháte s majonézou a utřeným česnekem a nasekaným čerstvým koprem.
- Po nakynutí těsto rozdělíte na 6 dílů. Ty rozválíte na placky a srolujete do rolky. Přikryjete je utěrkou a necháte 10 minut kynout.
- V hlubším hrnci uvedete do varu osolenou vodu, do ní vložíte nakynuté rolky. Povaříte je 30 sekund a obrátíte je a opět vaříte 30 sekund.
- Rolky vyndáte z horké vody a zchladíte. Pak je dáte na pečicím papírem vyložený plech, naříznete a naplníte sýrovou náplní.
- Troubu rozehřejete na 180 °C a v ní plněné rolky upečete po dobu 30 minut.
- A máte hotovo. Dobrotu na odpolední svačinu nebo pohoštění pro hosty máte připraveno.
Napište komentář