Tenhle salát je 100x lepší než Oliver: Připravený je za 5 minut a hodí se jako příloha ke všemu

Při přemýšlení, co připravit rodině na jídlo k večeři v pracovní den, se oplatí vsadit na fazole. Obsahují plnohodnotné bílkoviny, jsou výživné a sytivé.

Z bílých fazolí se běžně vaří polévka. Jsou ale i vhodným základem pro svačinový salát, který si můžete dát jako alternativu teplého pokrmu k večeři. Když si fazole den předem namočíte, budou rychleji uvařené. Anebo použijete již hotové fazole v konzervě, což je ještě jednodušší. Pak už jen stačí postupně přidat další ingredience.

Co budete potřebovat na svačinový fazolový salát

  • 300 g vařených bílých fazolí
  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • 2 vařené mrkve
  • 1 vařená brambora
  • 4 nakládané okurky
  • kopr
  • 160 g majonézy
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • sůl, pepř dle chuti a zvyklostí

Postup přípravy

  • Pokud nebudete používat naloženou bílou fazoli v konzervě, tak je třeba den dopředu si potřebné množství fazolí namočit do vody. Na druhý den je uvaříte doměkka.
  • Uvařit je třeba také mrkev a bramboru.
  • Vezmete salátovou misku. Uvařenou mrkev nakrájíte nadrobno stejně jako uvařenou bramboru. Doplníte je najemno nakrájeným koprem.
  • Směs v misce osolíte a opepříte tak, jak jste zvyklí. Salát může být klidně i pikantnější, pokud ho nebudou jíst malé děti.
  • Jakmile jsou fazole uvařené, slijete je a necháte vychladit. Pak je přidáte k zelenině v salátové misce. Směs doplníte nastrouhaným nebo najemno nakrájeným vařeným vejce a nadrobno nakrájenými nakládanými okurkami.

  • Vše dobře promícháte a připravíte si zálivku.
  • Na salátovou zálivku je třeba smíchat majonézu se zakysanou smetanou, které osolíte, případně opepříte. Ale není nutné zálivku již kořenit, protože koření je ve směsi, kterou jste si připravili.
  • Zálivku přidáte k salátu a vše dobře promícháte.
  • Saláte je nejchutnější, když ho necháte v chladnu zaležet. Jednotlivé ingredience se totiž spolu propojí a vytvoří jedinečnou chuť salátu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*