Kuře už jinak nepeču: Nikdy bych nevěřila, že nejlevnější maso z obchodu může být tak pestré, měkké a šťavnaté

K přípravě tohoto pokrmu si pouze vezměte kuřecí paličky a zavěste je na gril. Je to jednoduché a opravdu moc dobré.

Ideální jídlo by mělo být chutné, syté a také jednoduché a rychlé na přípravu. A že na internetu je opravdu velké množství receptů na taková jídla. Stačí, když si vyberete. Pokud máte doma nějaké kuřecí paličky, není nic jednoduššího, než je zavěsit na gril. Vznikne vám vynikající a především velmi jednoduché jídlo, které můžete podávat i při nějaké slavnostní události. Opravdu to vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

  • Kuřecí paličky – 15 ks
  • Brambory – 1 kg
  • Žampiony – 300 g
  • Paprika – 1 ks
  • Cibule – 2 ks
  • Česnek – 1/2 hlavy
  • Cherry rajčata – 150 g
  • Sůl, pepř, olivový olej – podle chuti
  • Sojová omáčka – 50 ml
  • Sůl – 1 lžička
  • Černý pepř – 0,5 lžičky
  • Sušený česnek – 1 lžička
  • Hořčice – 1 lžička
  • Med – 1 polévková lžíce

Opravdu na tom nic není

Nalijte sójovou omáčku do misky. Přidejte sůl, černý pepř, sušený česnek, hořčici, med a olivový olej a poté důkladně promíchejte. Nyní si vezměte kuřecí paličky, potřete je olejem a poté je přelijte připravenou marinádou. Zakryjte potravinářskou fólií a vložte do chladničky na 1-2 hodiny marinovat. Cibuli si nakrájejte na půlkolečka a přendejte ji do velké zapékací mísy a nebo na plech.

Brambory si nakrájejte na kousky a dejte je na plech k cibuli. Přidejte 1/2 hlavy česneku, osolte a promíchejte. Nyní si papriku nakrájejte na proužky a položte je na brambory. Houby nakrájejte na 2 nebo 4 kusy. Pokud máte malé žampiony, jen je očistěte, nekrájejte je. Navrch položte cherry rajčata. Podle chuti přidejte sůl, pepř a olivový olej. Paličky vyndejte z lednice a znova vše promíchejte.

A máte hotovo

Z trouby si vyndejte rošt a zavěste za něj marinované kuřecí paličky. Poté ho vraťte zpět do trouby a pod něj položte zeleninu v zapékací misce nebo v plechu. Pečte asi hodinu na 180 stupňů a každou chvilku kontrolujte. Kuře se opeče ze všech stran, tuk s kořením bude kapat do zeleniny s houbami, která pak bude mít dokonalou chuť. Toto je přesně ten recept, který je rychle hotový a všichni si pochutnají. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*