Z mletého masa lze připravit celou řadu jídel na oběd i večeři. Pomocí koření a dalších ingrediencí je možné masu dodat pokaždé jinou příchuť.
Když člověk pospíchá a nemá tolik času na přípravu oběda, tak se mu hodí recept na jídlo z jednoho hrnce. V něm totiž připraví maso zároveň s přílohou, což ušetří čas i práci. Také mleté maso je možné udusit společně s bramborami. Náš recept s návodem a fotografiemi vám podrobně ukáže, jak na to.
Co budete potřebovat
- 600 g mletého masa
- 6 brambor
- 2 středně velké cibule
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 polévková lžíce rajského protlaku
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř, mletá paprika dle chuti
- 3 lžíce rostlinného oleje
Postup přípravy
- Mleté maso (vepřové, hovězí) dáte do hlubší mísy a přidáte k němu jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Směs osolíte a opepříte a dobře prohnětete, aby se vám vytvořila celistvá hmota.
- Pak si vezmete hlubší pánev a na oleji orestujete nadrobno nakrájenou cibuli, až zezlátne a zavoní. Přidáte k ní na kolečka nakrájenou mrkev a červenou papriku a osmažíte. Dochutíte solí a pepřem podle svých zvyklostí. Můžete přidat i další koření, máte-li rádi více kořeněné pokrmy.
- K zelenině přidáte na kostičky nakrájené brambory a zalijete zeleninovým nebo masovým vývarem. Nemáte-li ho po ruce, klidně postačí zalít i studenou vodou. A pustíte se do tvarování karbanátků.
- Jakmile máte karbanátky vytvořené, tak je vložíte do pánve k zelenině. Zakryjete je pokličkou a necháte vše dusit asi půl hodiny. Můžete dusit také v troubě podle toho, kde jste zvyklí dušené maso připravovat.
- Jak je pokrm hotový, můžete ho začít servírovat. Na talířku ozdobte každou porci nasekanou čerstvou petrželkou. Kombinace červené a zelené barvy je efektní, podporující chuť k jídlu.
Napište komentář