Tchyně rozmačkala česnek, dala ho do igelitového sáčku a uložila do mrazáku. Po vyndání jsem nevěřila vlastním očím

Když si najednou namačkáte větší množství česneku a dáte ho do sáčků na led, usnadníte si tím v budoucnu mnoho práce. Opravdu to vyzkoušejte.

Česnek se používá snad do každého slaného jídla. Je to velmi oblíbené koření, protože všemu dodá tu správnou chuť a aroma. Jediná jeho nevýhoda je ta, že se před použitím musí očistit, oloupat a poté ještě nakrájet nebo rozmačkat. Pokud máte větší množství česneku, ihned všechny stroužky oloupejte, namačkejte a poté dejte do sáčků na led. Uvidíte, jak moc vám to usnadní práci.

Velmi jednoduchý postup

Vezměte si minimálně jednu palici česneku a rozeberte ji na stroužky. Každý stroužek si oloupejte a poté ho rozmačkejte pomocí lisu. Můžete ho samozřejmě také nastrouhat a nebo projet mlýnkem na maso. Nyní si vezměte buď obyčejný igelitový sáček a nebo takové ty sáčky, ve kterých se dělá led – ty jsou lepší. Dejte do něj namačkaný česnek a válečkem rozválejte, aby vrstva česneku byla asi 3 – 4 mm silná.

Fotografie: Pexels

Pokud jste si vzali normální igelitový sáček, tak si vezměte nůž a tou tupou stranou udělejte čáry tak, aby vám vlastně vznikly čtverečky česneku. Tento balíček nyní dejte do mrazáku a nechte ho tam, dokud nebudete česnek potřebovat. Jakmile ale zmrzne, přendejte tento sáček do něčeho silnějšího a nebo ho obalte. Přece jen má svoji vůni, a asi nechcete, aby vše, co máte v mrazáku, bylo cítit po česneku.

Tento tip si zamilujete

No a až se rozhodnete uvařit nějaký oběd, k jehož přípravě je právě česnek potřeba, jednoduše vyndejte sáček z mrazáku a odřízněte si tolik čtverečků, kolik jen budete potřebovat. Nejlepší na tom je, že chuť a vůně česneku zůstává stejná, mrazením se nic nestane. Bude to, jakoby jste použili čerstvý a právě nasekaný česnek. Opravdu to vyzkoušejte, nebudete litovat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*