Vynikající sušenky na bázi smetany: Hotové v cuku letu. Nic lepšího ke kávičce zakousnout nemůžete

Tyto sušenky jsou mnohem lepší než jakékoliv kupované a připravené jsou během několika málo minut. Ideální dezert, když nevíte, co zrovna upéct.

V supermarketech je samozřejmě velké množství nejrůznějších druhů sušenek, ale je těžké vybrat, které jsou dobré. Proto je někdy lepší, když si člověk upeče sušenky doma. A co teprve, když je jejich příprava opravdu jednoduchá a upečené jsou během několika minut? Pokud máte rádi pečení a zrovna čekáte nějakou návštěvu, vyzkoušejte si upéct tyto skvělé a křehké sušenky. Zvládne to vážné každý.

Co budete potřebovat

  • 240 g mouky
  • 100 g měkkého másla
  • 2 lžíce cukru
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového cukru

Zvládne to opravdu každý

Nejprve si prosejte mouku do hluboké mísy a přidejte k ní moučkový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl. Dobře promíchejte. Přidejte máslo a smetanu a z hmoty si vypracujte hladké a nelepivé těsto. To poté zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice. Po této době ho přendejte na vál posypaný hladkou moukou. Těsto si také posypte trochou mouky a rozválejte na asi 8 mm silný plát.

Vidličkou a nebo zoubkovaným nožem udělejte do těsta ne moc hluboké proužky. Poté začněte vykrajovat obdélníkové sušenky, které přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Plech si vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 20 minut. Po upečení ještě sušenky poprašte moučkovým cukrem a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*