Kuřecí koláč, který vás dostane jak chutí, tak i jednoduchou přípravou

Dnes jsme si pro vás připravili recept na kuřecí koláč. Pokud jste milovníky masa, určitě vás tento recept potěší. Jakmile ho ochutnáte, budete přímo nadšení. I přesto, že příprava vypadá trochu složitě, je recept opravdu jednoduchý a zvládne ho i kuchař začátečník.

Kuřecí maso pro zdravý životní styl

Kuřecí maso patří k masu, které je na světě nejvíce konzumováno. Lidé ho milují pro jeho chuť, snadnou a rychlou přípravu, ale také pro vysoký obsah bílkovin. Především sportovci si kuřecí maso nemohou vynachválit. Tvoří více jak polovinu jejich jídelníčku. Kuřecí maso lze upravit na tisíce způsobů a vždy chutná báječně.

My pro vás máme recept, který je svou přípravou naprosto originální. Jedná se o kuřecí koláč. Kombinace zeleniny a kuřete je navíc ideálním řešením pro zdravý životní styl. Celková příprava trvá kolem 45 minut a z níže navrhovaného množství surovin, lze připravit až 8 porcí.

Připravte si tyto ingredience

Jste-li rozhodnuti to vyzkoušet, stačí si připravit následující suroviny: 500 g těsta, máslo na pomazání, 1 žloutek. Na plnění kapsy je potřeba mít nachystané: 3 polévkové lžíce másla, 1 cibuli, na kousky nakrájené kuřecí maso (4 šálky), 1 plechovku kukuřice (bez nálevu), 2 nakrájená rajčata, 1 šálek nakrájených zelených oliv, 2 lžíce rajčatového extraktu, 1 šálek smetanového sýra, sůl a ideálně majoránka, oregano.

Postupujte následovně

Na rozehřáté pánvi nechte rozpustit máslo, a orestujte zde nakrájenou cibulku. Přidejte kuřecí kousky, kukuřici, rajčata, olivy, rajčatový extrakt, sůl, koření, a vše důkladně opečte (cca 3 minuty). Nakonec přidejte smetanový sýr a vypněte sporák.

Zapékací mísu si řádně vymažte máslem a rozložte do ní část těsta. Do těsta rovnoměrně rozložte připravenou náplň. Překryjte zbylou částí těsta a na povrchu jemně těsto prořízněte, abyste vytvořili lehké proužky. Povrch potřete vaječným žloutkem a pečte v troubě zhruba 25 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědý odstín. Pak už jen stačí vytáhnout z trouby, nakrájet a můžete servírovat. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]