Tento recept nahradí nudnou bramborovou kaši: Brambory s kořením z rukávu na pečení, po kterých se všichni budou moct utlouct

Brambory patří mezi nejoblíbenější přílohy k hlavním pokrmům. Díky tomuto jednoduchému postupu však budou mnohem chutnější a vydrží déle teplé.

Bramborová kaše, hranolky nebo jiným způsobem připravované brambory jsou bezpochyby oblíbenou přílohou ke každé příležitosti. Hodí se k masu, houbám i zelenině. Brambory však mají jednu nevýhodu– rychle totiž vystydnou a brzy je třeba je znovu ohřát, nebo dokonce odstranit ze stolu. Proto byste měli při příští hostině podávat tyto brambory s kořením z rukávu. Celé plátky vydrží déle horké a díky lahodné chuti příloha překvapí naprosto každého v místnosti. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Brambory s kořením z rukávu na pečení

Abyste připravili tuto přílohu co nejlépe, kupte střední nebo malé brambory, které lze snadno krájet na plátky – a to aniž byste je musely krájet na menší kousky. Celé hlízy jsou totiž mnohem chutnější a při pečení neztrácejí šťavnatost. Postup pro jejich pečení je pak naprosto jednoduchý, takže si s ním hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Sami však uvidíte, že se tato příloha bude vyjímat na vašem stolu a neodolá jí naprosto žádný host. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 kilogram brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 0,5 svazku čerstvých bylinek
  • Koření na brambory
  • Sůl, podle chuti
  • Černý pepř (mletý), podle chuti

Postup pro přípravu:

  • Nejprve oloupejte brambory a párátkem do nich udělejte několik vpichů.
  • Následně si připravte mísu a smíchejte v ní olivový olej, nadrobno nasekané čerstvé bylinky, prolisovaný česnek, sůl, pepř a bramborové koření. Směs následně použijte na brambory – pořádně je v ní promíchejte, aby získali co nejlepší chuť.
  • Brambory nyní vložte do pečícího rukávu, zafixujte jeho okraje a nahoře udělejte několik zářezů nebo vpichů.
  • Brambory následně vložte na 40 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
  • Jakmile uplyne stanovený čas, vyjměte brambory a opatrně odtrhněte horní část rukávu. Dejte si však pozor, protože je uvnitř horká pára. Poté vraťte brambory do trouby a v režimu konvekce je 10 minut opékejte.
  • Poté je můžete rovnou servírovat. A máte hotovo, dobrou chuť!

Rukáv na pečení je skvělým pomocníkem v kuchyni, díky kterému získáte co nejchutnější brambory. Ty navíc vydrží dlouho teplé, takže si na nich budou moci hosté pochutnávat celý večer. Kromě toho chutné koření dodává zelenině lahodnou chuť, na kterou všichni přítomní jen tak nezapomenou. Příprava je navíc velmi jednoduchá, takže si sní hravě poradí každý začátečník v kuchyni.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*