Pokud v kuchyni rádi experimentujete, pak byste měli vyzkoušet tento recept. Jedná se o domácí lasagne z těstovin Rigatoni, které uchvátí naprosto každého hosta.
Pokud rádi experimentujete v kuchyni, ale doposud jste nenašli žádný vhodný recept, který by vám to umožnil, pak je tato lahodná novinka pro vás tím pravým ořechovým. Jedná se o domácí lasagne z těstovin Rigatoni se sýrem a skvělou omáčkou, které za žádnou cenu neodolá žádný člen vaší domácnosti. Příprava je velmi jednoduchá a nevyžaduje mnoho ingrediencí, tudíž si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!
Domácí lasagne z těstovin Rigatoni
Lasagne jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel, ale pokud je jíte v té samé formě po dlouhou dobu, mohou začít být poměrně nudné. Naštěstí však existují recepty, které se snaží s pokrmy, jako je tento, různě experimentovat, což může jejich chuť posunout na další level. Proto můžete s kombinací těstovin Rigatoni, omáčky, sýra a trochou vaší trpělivost připravit lahodnou večeři, na které si pochutná naprosto celá vaše rodina. Příprava je přitom velmi jednoduchá, takže si s ní poradí každý začátečník. Budete potřebovat následující ingredience:
- 4 šálky těstovin Rigatoni
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 450 gramů mletého hovězího masa
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 1/4 čajové lžičky čerstvě mletého pepře
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- Máslo, na pánev
- Sůl, podle chuti
- 1 šálek jemně nastrouhaného parmezánu
- 1 hrnek nahrubo nasekané mozzarelly
Postup pro přípravu:
- Nejprve si uvařte těstoviny a jakmile budou hotové, jemně do nich vmíchejte parmazán. Poté si připravte vhodnou formu – nejlépe kulatou koláčovou formu – a všechny těstoviny s parmazánem do ní naaranžujte (zabere to sice nějaký čas, ale opravdu to stojí za to).
- Nyní si připravte naprosto všechny další ingredience, kromě mozzarelly, a smíchejte je na pánvi. Tu rozpalte a vytvořte jemnou omáčku – jakmile bude hotová, opatrně jí přelijte přes všechny těstoviny a ujistěte se, zda se dostala na všechna místa.
- Poté vložte pokrm do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a nechte jej péct 15 minut. Jakmile uplyne stanovená doba, posypte pokrm mozzarellou a vložte jej zpět do trouby na dalších 15 minut.
- Po uplynutí uvedené doby pokrm vyjměte, nechte jej vychladnout a můžete jej rovnou podávat!
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Jakmile tuto dobrotu ochutnáte, věřte, že od ní nebudete moci odtrhnout ruce. Jedná se sice o naprosto jednoduchý pokrm, ale pochutná si naprosto celá rodina. Lahodná omáčka skvěle ladí s rozteklým sýrem a ostatními ingrediencemi, přičemž vše dohromady
Napište komentář