Jen 1 celé zelí a 2 vejce: Dokonalý pokrm je na světě. Jednou jsem to manželovi udělala a teď o to prosí celý týden

Zelí s vejci

V současné době lidé hledají možnosti, kde všude se dá ušetřit. Toto jídlo je skvělé v tom, že nevyjde draze, a přitom se z něj nasytí i celá rodina nebo 2 lidé na více dní.

Pokud patříte mezi ty, kteří více myslí na svou budoucnost než na přítomnost, tak se vám jistě bude líbit i tento recept, se kterým lze ušetřit peníze. Právě jídlo je něco, na čem lidé mohou ušetřit, aniž by museli jíst nezdravé potraviny. Stačí se akorát zamyslet nad tím, jaké suroviny člověk používá.

Ingredience, které budete potřebovat

  • 500 g bílé zelí
  • 50 g tvrdý sýr
  • 2 ks slepičí vejce
  • 1, 5 ČL soli
  • 1 ks cibule
  • 80 g zakysaná smetana
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks kuřecí řízek

Postup přípravy zapečeného zelí s vejci a kuřecím

Jakmile si nachystáte veškeré suroviny, které jsou potřeba pro tento recept, můžete se pustit do vaření. Nejprve oberte zelí od zvadlých listů a poté ho omyjte a nakrájejte na kousky. Nemusí to být velmi drobné kousky, jelikož vše budete zelí ještě mixovat na drobné kousky, a nakonec úplně změkne při pečení.

Směs zelí a mrkve

Až budete mít zelí lehce pokrájené, dejte jej do mixéru, který se postará o to, aby bylo nakrájeno opravdu najemno, a navíc se ze zelí tímto způsobem uvolní trocha šťávy. Poté zelí i se šťávou přendejte do mísy. Do zelí přidejte rozklepnuté vejce a nakrájenou cibuli nadrobno. Dále sáhněte ještě po mrkvi, oloupejte ji a nastrouhejte nahrubo.

Zapečená mrkev a zelí

Nyní si nakrájejte kuřecí maso na malé kousky a společně s mrkví jej dejte do misky k zelí. Nakonec do misky přidejte i zakysanou smetanu, osolte podle chuti a všechny suroviny důkladně promíchejte. Nakonec si vezměte k ruce vhodnou zapékací mísu, vymažte ji máslem a poté do ní vysypte všechny suroviny a urovnejte.

Až naplníte zapékací mísu surovinami, můžete ještě nahoru vylít zbytek zakysané smetany. Poté si nastrouhejte tvrdý sýr a nasypejte jej na směs v zapékací míse. Nakonec si předehřejte troubu na 180 °C a směs dejte péct do trouby na 45 minut. Hned poté můžete jídlo podávat celé rodině buď k večeři nebo obědu. Pokud by jídlo bylo jen pro 1 či 2 lidi, určitě vydrží i na více dní.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*