Rakouský recept na vynikající vanilkové rohlíčky. Na letošní Vánoce nesmí chybět. Božské cukroví od babičky Lídy

K Vánocům neodmyslitelně patří určité druhy cukroví. Tento recept je na skvělé vanilkové rohlíčky a vyzkoušet si ho mohou i začátečníci v kuchyni.

Jakmile se řekne slovo Vánoce, hodně lidí si v tu chvíli představí vánoční stromek, dárky, společně strávený čas s rodinou, volno a také cukroví. Na cukroví se jistě těší po celý rok mnoho lidí, protože se tradičně jí pouze během Vánoc. Pokud se i vy těšíte na toto období a máte rádi vanilkové rohlíčky, můžete si je udělat podle tohoto receptu.

Suroviny, které budete potřebovat

Na to, abyste si mohli udělat vanilkové rohlíčky budete potřebovat několik surovin. Pokud ale pečete pravidelně, je velmi pravděpodobné, že tyto ingredience najdete doma. Na pečení tohoto cukroví si připravte:

  • 250 g mouka
  • 100 g mleté mandle
  • 80 g moučkový cukr
  • 200 g máslo
  • 5 g vanilkový cukr
  • špetka sůl
  • špetka vanilka
  • 250 g moučkový cukr na posypání
  • 1 / 2 ČL vanilka na posypání

Postup přípravy vanilkových rohlíčků

Nachystejte si veškeré suroviny na toto cukroví, abyste měli jistotu, že máte vše potřebné doma. Až poté se pusťte do přípravy a začněte tím, že si vezmete větší misku, ve které nakonec vypracujete těsto na rohlíčky. Do misky prosejte přes síto mouku a následně k mouce přidejte i mleté mandle, moučkový cukr, vanilkový cukr, trochu soli a vanilku. Nakonec přidejte i máslo a vše důkladně promíchejte.

Vypracujte si hezké těsto

Ze všech surovin, které jste si přidali do misky, nyní rukama vypracujte těsto. Tím, že budete těsto zpracovávat rukama, se máslo lépe rozpustí a změkčí celé těsto. Až budete mít vypracováno, dejte těsto do potravinářské fólie a umístěte jej na hodinu do lednice, aby si odpočinulo a spojily se všechny chutě z jednotlivých ingrediencí.

Připravte si váleček

Po uplynutí jedné hodiny si těsto vyndejte z lednice a vyválejte z něj dlouhý váleček. Z tohoto válečku následně ukrojujte kousky těsta, z nichž rukama vytvarujete rohlíčky. Ty poté ihned pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C a než v ní bude požadovaná teplota, vytvořte si z celého těsta vanilkové rohlíčky.

Dokončete vanilkové rohlíčky a máte hotovo

Jakmile budete mít plné plechy vanilkových rohlíčků, dejte je do trouby péct na 15 minut. Nezapomínejte na to, že mezi rohlíčky by měly být menší mezery, aby se nespekly. Než se dopečou rohlíčky, připravte si v prázdné misce směs na posypání. Do mísy dejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem a až se rohlíčky dopečou, obalte je v této směsi stejně, jako kdybyste obalovali řízky. Poté máte vanilkové rohlíčky hotové.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*