Každý rok peču na sváteční stůl: Krémové dortíky, které osladí odpoledne vám i návštěvě

krémové dortíky

Občas člověk dostane chuť na sladké. V takové chvíli se jistě vyplatí vydat se do cukrárny, nebo si můžete doma udělat dortíky s jemným krémem.

Mít doma v zásobě pár receptů na sladké dezerty se jistě hodí každému, komu občas dorazí nečekaná návštěva nebo mívá chutě na sladké. Tyto dortíky s jemným krémem jsou dobré v tom, že si nemusíte dávat velký kus dortu, ale pouze menší zákusek. Recept vám jistě přijde vhod i ve chvíli, kdy vám má dorazit návštěva.

Co budete potřebovat

Abyste si doma mohli tyto lahodné krémové dortíky sami udělat, budete k tomu potřebovat několik surovin. Nachystejte si proto:

  • 3 ks vejce
  • špetka soli
  • 120 g cukr
  • 10 g vanilkový cukr
  • 120 ml mléko
  • 120 ml rostlinný olej
  • 200 g mouka
  • 12 g prášek do pečiva
  • kůra z 1 / 2 citronu
  • 1 PL citronové šťávy
  • 50 ml pomerančový džus
  • 200 ml smetana 33 %

Příprava krémových dortíků

Zpočátku je potřeba zahřát mléko na pokojovou teplotu, takže stačí, když jej vyndáte z lednice a nalijete do hrnku. Poté si vezměte mísu a dejte do ní vejce, sůl, cukr a vanilkový cukr. Nakonec všechno smíchejte ručním šlehačem a šlehejte, dokud vám nevznikne sníh, který nevytéká z misky. Jakmile budete mít hotovo, přidejte ještě mléko a znovu vyšlehejte.

těsto v plechu

Přidávejte do směsi ingredience

Do této směsi postupně přidávejte různé ingredience, jako je rostlinný olej a znovu vyšlehejte. Poté do směsi přisypte mouku, prášek do pečiva a už nepracujte s ručním šlehačem, ale sáhněte po metličce. Nakonec přidejte ještě citronovou kůru a citronovou šťávu a vše důkladně promíchejte.

kolečka z těsta

Připravte si plech na pečení

Protože už máte hotové těsto na tyto výborné dortíky, můžete sáhnout po plechu a vystlat jej pečícím papírem. Poté si předehřejte troubu na 180 °C a vylijte těsto do plechu. Stěrkou jej rozetřete tak, aby bylo všude rovnoměrně. Následně pečte těsto asi 25 minut a po dopečení zkontrolujte párátkem, zda je opravdu dodělané.

potírání koleček

Vykrojte si kolečka na dortíky

Jakmile budete mít těsto dopečené, počkejte ještě chvíli, než vychladne. Bude to trvat asi 20 minut. Vše urychlíte, když dáte těsto na plechu do chladné místnosti. Poté se pusťte do vykrajování koleček z těsta, které poté poslouží jako základ dortíků. Zbytky těsta rozemelte a uschovejte, protože je budete ještě potřebovat.

dortíky s krémem

Přidejte na kolečka krém

Vykrájená kolečka potřete citronovou šťávou a poté si připravte lahodný krém na dortíky. Do volné mísy si dejte smetanu a vyšlehejte ji ručním mixérem. Poté ji na kolečka buď rozetřete, nebo použijte cukrářský sáček.

Nakonec použijte ještě rozmixované zbytky těsta. S rozmixovanými zbytky posypte dortíky s krémem. Poté je nechte ještě alespoň 1 hodinu v lednici, aby smetana trochu ztuhla, a až poté se do nich s chutí pusťte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*