Expert odhalil výzkum: Toto se stane s vaším tělem, když budete jíst vejce každý den! Týká se to i mozku

vejce pro zdraví

Vejce jsou velmi užitečná potravina, která nabízí řadu zajímavých zdravotních přínosů pro lidské zdraví. Zde najdete seznam těch nejlepších z nich.

Konzumace vajec nabízí řadu zdravotních přínosů, ze kterých může těžit naprosto každý z nás – abyste z nich však mohli vytěžit co nejvíce, je dobré konzumovat je každý den. To nemusí být zase tak náročné, neboť je můžete připravit na mnoho způsobů (klasická míchaná vajíčka, volská oka nebo vejce natvrdo). Níže jsme proto pro vás sepsali seznam těch nejzajímavějších benefitů, které tato oblíbená potravina přináší a může z nich těžit naprosto každý!

1) Pevnější kosti

Vejce obsahují poměrně velké množství vápníku, důležitého minerálu, který posiluje kosti a zabraňuje rozvoji osteoporóze. Kromě toho se také jedná o důležitý zdroj vitamínu D, které lidské si lidské tělo nedokáže vytvořit samo. Tato živina je zodpovědná za regulaci právě tohoto minerálu a dalších životních funkcí.

2) Zdravější vlasy, pokožka a nehty

Dále tato oblíbená potravina obsahuje vitamíny skupiny B a mastné kyseliny omega 3, které pomáhají zlepšovat stav vlasů, pokožky a nehtů. Každodenní konzumace vajec vám proto pomůže zachránit a zajistit si dlouhodobě krásný účes a další důležité faktory které ovlivňují vaši krásu.

krásné vlasy

3) Budování svalů

Vejce mají také vysoký obsah bílkovin, které jsou potřebné pro budování svalové hmoty a dlouhodobé zasycení. Již čtyři kousky po ránu vám dodají zhruba 25 gramů této důležité mikroživiny, což je dostatečné množství pro kvalitní start dne. Není také nutné zmiňovat, že většina nadšenců do fitness se neobejde bez každodenního jídelníčku, který zahrnuje právě oblíbená vajíčka.

4) Vývoj mozku

Není nic důležitějšího, než správný a zdravý vývoj mozku. Abyste si jej zajistili, můžete přidat do svého každodenního jídelníčku vajíčka. Ta totiž obsahují látku zvanou cholin, která podporuje kromě jeho růstu a vývoje všech funkcí také paměť a bdělost. Rozhodně si proto tuto oblíbenou potravinu nebojte dát po ránu – uvidíte, že budete sytí a plní energie do pracovního dne.

5) Velké množství antioxidantů, vitamínů a minerál

Vejce obsahují také velké množství důležitých antioxidantů, které pomáhají čistit krevní oběh, chránit imunitní systém před poškozením a lépe se uzdravovat z onemocnění. Stejně tak se jedná o skvělý zdroj mnoha různých vitamínů a minerálů, které jsou taktéž nezbytné pro správnou funkci těla a udržení jeho zdraví.

vejce v ošatce

6) Lepší zdraví očí

Antioxidanty lutein a zeakantin obsažené ve vejcích mimo také chrání oči a snižují riziko vzniku šedého zákalu. Stejně tak však zodpovídají za správný rozvoj a udržení co nejlepšího zraku.

7) Regulace tělesné hmotnosti

Vejce vás díky obsahu bílkovin zdravě zasytí, takže nebudete mít takovou potřebu během dne svačit (zejména pokud je snídáte). To znamená, že vám pomohou zabránit přílišnému přejídání a následnému přibývání na váze. Stejně tak je důležité zmínit, že vejce také podporují spalování tuku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*