Selský recept: Takto uděláte nejchutnější domácí kuřecí paštiku. Už žádná kupovaná plná éček

domácí kuřecí paštika

Odpolední či dopolední svačiny spousta lidí vynechává. Často pak jedí nepravidelně. S touto paštikou se však z každé vaší svačiny stane potěšení.

Někteří lidé často absenci svačin svádějí na to, že zkrátka nemají čas na jejich přípravu. Když si však připraví nějaké to jídlo předem, které je možné mít dlouhodobě v zásobě, může být takové řešení ideální. Postačí vám k tomu pouze několik surovin a prázdné sklenice například od okurek nebo džemu.

Co budete potřebovat

  • 700 g kuřecích prsou
  • 600 g kuřecích srdcí
  • 600 g kuřecích jater
  • 200 g mrkve
  • 150 g sádla
  • 200 g cibule
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • 0,5 čajové lžičky muškátového oříšku
  • pepř dle chuti

kuřecí kousky

Nejprve zpracujte kuřecí

Na sporák si připravte 2 dostatečně veliké hrnce. Do jednoho hrnce nalijte studenou vodu a dejte ji vařit. Do druhého hrnce si poté vložte kuřecí srdce a zalijte je horkou vodou z rychlovarné konvice. Zapněte plotýnku a přiveďte srdce k varu. Vařte 30 minut. Mezitím by se vám měla začít vařit voda v druhém hrnci. Do tohoto hrnce vložte kuřecí játra, které nechte 10 minut vařit. Do vhodně veliké mísy si poté nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky, které následně rozmixujte.

smažená mrkev

Osmažte zeleninu

Jako další krok je na řadě zelenina. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mrkev oloupejte také a na struhadle ji nastrouhejte najemno. Vezměte si dostatečně hlubokou pánev nebo hrnec. Na pánev pak dejte kostku sádla, které nechte přibližně 4 minuty rozehřát. Poté k sádlu do pánve nasypte cibuli a mrkev a vše smažte 7 minut. Pánev sundejte s plotýnky.

rozmixovaná srdce

Vše postupně smíchejte

Uvařená srdce a játra si slijte pomocí cedníku. Vodu od uvařených srdcí si nechte bokem, ještě ji využijete. Do hluboké pánve se zeleninou přidejte srdce a játra a vše mixérem rozmixujte. Dále do pánve přidejte rozmixovaná kuřecí prsa, osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Nakonec vše zalijte přibližně 100 ml vody, ve které jste vařili srdce. Důkladně vše promíchejte, aby vám vznikla hmota připomínající paštiku.

kuřecí paštika

Máte téměř hotovo

Sklenice, které máte připravené, naplňte paštikou tak, aby vám nahoře zbyla přibližně 1 cm mezera. Až všechny sklenice naplníte, zašroubujte je víčkem. Vezměte si dostatečně veliký hrnec, jehož dno vystelte utěrkou. Vložte do hrnce sklenice a naplňte ho vodou až po víčka sklenic. Dejte hrnec na sporák a na mírném ohni nechte 4 hodiny vařit. Nechte sklenice v hrnci, dokud nevychladnou. V tuto chvíli máte hotovo. Paštiku můžete poté namazat na chleba nebo například toust.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*