Nejtenčí palačinky na světě z krupicové kaše a kefíru. Drží a nerozpadají se, přitom jsou křehké jako pavučinka

palačinky z kefíru

Jestliže milujete palačinky a rádi je vyzkoušíte i trochu jinak, mohl by se vám líbit recept na palačinky s kefírem a krupicovou kaší. Po dosmažení jsou velmi chutné.

Palačinky nejsou určené pouze pro děti, jak by si někteří mohli myslet. Palačinky lze totiž připravovat i s proteinem, což je vhodné například pro lidi, kteří do stravy potřebují dostat více bílkovin nebo s ovesnými vločkami, což je zdravější verze palačinek. Tyto palačinky jsou s kefírem a krupicovou kaší, díky čemuž chutnají mnohem lépe.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu těchto palačinek si nachystejte tyto ingredience:

  • 350 ml kefír 2,5 %
  • 1 hrnek krupice
  • 1 hrnek mouka
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukr
  • 1 / 2 čajové lžičky jedlá soda
  • 3 PL rostlinný olej
  • 300 až 350 ml vroucí voda

Připravte si těsto na palačinky

Jakmile budete mít všechny suroviny nachystané, můžete se rovnou pustit do přípravy těsta, která je pro palačinky velmi podstatná. Nejprve si smíchejte ve větší misce krupici, kefír, sůl a cukr. Cukr přidávejte velmi opatrně, protože kdyby jej bylo v palačinkách moc, mohly by se snadno připálit, což jistě u takto vynikajícího pokrmu nechcete.

Těsto nechte odležet

Až budete mít těsto hotové, nechte jej alespoň na 20 minut odležet. Poté, co uplyne tato doba, můžete do těsta přidat prosátou mouku a také jedlou sodu. Nyní znovu těsto důkladně promíchejte, aby se suroviny smíchaly a až vám vznikne hezké těsto, rozklepněte do něj ještě 2 vejce a znovu zamíchejte. Nakonec přidejte do těsta ještě vroucí vodu a rostlinný olej a promíchejte. Poté se můžete pustit rovnou do smažení.

těsto na palačinky

Smažení palačinek je pro mnoho lidí těžké

Mnoha lidem se zdá, že palačinky se velice špatně snaží. Přitom stačí pouze to, když se člověk naučí, že když dá naběračkou na pánev těsto, musí jej velmi opatrně rozetřít krouživým pohybem a poté počkat, až se palačinka trochu osmaží. Jakmile půjde nadzvednout, můžete ji otočit a smažit z druhé strany asi 2 minuty.

detail palačinky z kefíru

Pánev na smažení by měla být nejlépe nepoškozená a vždy předem dobře vymytá. Těsto by se na nečistoty velice rychle přichytilo a nečistota by poté byla v palačince. Do pánve si dávejte rostlinný olej a nechávejte jej vždy důkladně rozehřát. Pokaždé, když budete mít palačinku hotovou, přesuňte ji na čistý talíř a pokud byste z ní chtěli vytáhnout přebytečný olej, dávejte pod palačinky kuchyňské utěrky.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*