Takto křehké a nadýchané palačinky jste v životě neměli na jazyku. Tajemství je v trojkombinaci

těsto na palačinky

Palačinky patří mezi nejoblíbenější dezerty po celém světě. Abyste však s nimi překvapili, je vhodné znát dobrý recept, díky kterému budou obzvláště křehké a nadýchané.  

Pokud patříte mezi milovníky sladkých palačinek, pak je tento jednoduchý recept pro vás jako dělaný. Nejenže budou díky němu ve výsledku obzvláště křehké a nadýchané, ale také nevyžadují mnoho ingrediencí pro přípravu. Kromě toho se jedná o velmi jednoduchý postup, se kterým si hravě poradí naprosto každý začátečník v kuchyni. Ve výsledku však získáte naprosto geniální dezert, který si můžete dopřát po ránu nebo při odpolední kávě. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Křehké a nadýchané palačinky

Sladké dezerty si oblíbilo v poslední době mnoho lidí, a proto není divu, že neustále vznikají nové recepty, které posouvají jejich chutě na čím dále větší úroveň. A právě mezi ty nejzajímavější z nich patří tyto křehké a nadýchané palačinky, jejichž příprava nevyžaduje mnoho ingrediencí, ale přesto jsou ve výsledku naprosto lahodné a překvapí každého člena vaší rodiny. Jedná se navíc o vhodný pokrm pro začátečníky v kuchyni, kteří chtějí ukázat své schopnosti ostatním. K přípravě budete potřebovat následující produkty:

  • 180 gramů hladké mouky
  • 550 mililitrů pitné vody
  • 180 gramů krupice
  • 1 čajovou lžičku droždí
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička soli

Skutečné kouzlo těchto palačinek spočívá právě v přidané krupici a jednoduchém postupu, který pravděpodobně překvapí mnoho lidí. Jakmile jej však jednou vyzkoušíte, již nikdy více nebudete chtít připravovat tento chutný pokrm podle jiného postupu.

palačinka bubliny

Postup pro přípravu křehkých palačinek:

  • Nejprve si připravte vhodnou mísu a smíchejte v ní krupici, droždí, cukr, sůl a prášek do pečiva. Přísady pořádně promíchejte a poté k nim prosejte hladkou mouku.
  • Jakmile promícháte ingredience, přidejte k nim teplou vodu a uhněťte ze směsi palačinkové těsto. Pokud se objeví hrudky, můžete je rozšlehat ponorným mixérem či jiným prostředkem, který máte v kuchyni.
  • Připravené těsto nyní nechte 40 minut odpočívat na teplém místě pod potravinovou fólií a jakmile uplyne stanovená doba, ještě jednou jej pořádně prohněťte.
  • Nyní rozpalte pánev, potřete ji trochou oleje a po kouskách začněte připravovat palačinky běžným způsoby, a to tak, aby byli usmažené do zlatova.
  • Připravený dezert můžete záhy potřít džemem, čokoládou nebo jakoukoliv jinou pomazánkou, a rovnou jej podávat – záleží pouze na vaší chuti.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Takto připravované palačinky se od těch klasických liší především také tím, že jsou mnohem objemnější. Díky však tomu jsou právě více nadýchané, vydatné a také voňavé. Jedná se proto o ideální snídani, která vás zasytí po celé dopoledne, nebo lahodný dezert k odpolední kávě, který překvapí každou návštěvu. Jejich další výhodou je také skutečnost, že přestože jsou větší, zachovávají si svou křupavost a jednoduchost.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*